stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Življenjski slog
 

Tudi vi trpite za alergijo?

18. 4. 2016; 11.45
Avtor: A.K.
dandelion-321933_1920
Stvari, ki vaši alergiji ne naredijo prav nobene usluge.

Medtem ko drugi uživajo v prvih vzdihljajih pomladi, vi doživljate le druge občutke. Kihanje, smrkanje, srbeče oči in nos... Verjetno prav sovražite pomlad. Čeprav je še huje, ko stopite na zrak, to ne pomeni, da ste doma varni. Tudi doma lahko nekatere stvari poslabšujejo vaše stanje.

Tla

Vaša vhodna vrata ne morejo popolnoma preprečiti vdora vsemu, kar vas draži. Recimo ambrozija se zagotovo prenaša po tleh in najde pot tudi v vaše stanovanje. Rešitev? Ni dovolj, da tla doma le pometate ali sesate, pomembno je tudi, da jih temeljito pomijete.

Hišni ljubljenčki

Potencialna nevarnost se skriva tudi v njihovi dlaki, ki med igro na zraku, tja najde pot. Rešitev je večratno splakovanje z vodo, krtačenje in podobno.

Nova barva

Nova barva v vaši dnevni sobi bo osvežila vaš dom, lahko pa je tudi vzrok, da se vaša alergija še poglobi. Naslednjič raje izberite barvo brez ali z nizko vsebnostjo VOC. Raziskovanja so pokazala, da izpostavljenost tem organskim spojinam še poslabša simptome.

Vlažna kopalnica

Uživanje v topli kopeli po napornem dnevu se sliši odlično. Vendar zaradi tega ostajajo kapljice vlage po zidovih in stropu, ki pa predstavljajo potencialno nevarnost. Po kopanju oz. tuširanju pustite vrata kopalnice ali okna še nekaj minut odprta.

Posteljnina

Pršice obožujejo čas, ko vstanete iz postelje, saj jo imajo potem le zase. Kako se jih rešiti? Z rednim pranjem posteljnine, vsaj enkrat tedensko, zračenjem vzmetnice in spalnice.

prejšnji članek
Jennifer Aniston: Komaj poročena, mož na telefonu z bivšo?
Svet slavnih
Jennifer Aniston: Komaj poročena, mož na telefonu z bivšo?
naslednji članek
Morda pretiravate s hujšanjem
Zdravje
Morda pretiravate s hujšanjem
#obraziavenija
obraziavenija