stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Ajdova kaša z jurčki

Čas priprave:

45 min

Tip jedi:

Testenine in žita

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Ajdova kaša z jurčki
Sestavine
Št. oseb
ajdove kaše
narezanih jurčkov (lahko tudi zamrznjenih)
olivnega olja
manjše steblo pora ali 1 čebula
korenček
stebla belušne zelene
čiste kokošje ali zelenjavne juhe (lahko iz kocke)
soli
popra
sesekljanega peteršilja

Opis

ajdova kaša, jurčki, zelenjava

Priprava

Zelenjavo očistimo oziroma olupimo. Por zrežemo, če uporabimo čebulo, jo na drobno sesekljamo, prav tako sesekljamo korenček in zeleno. V posodi na olju najprej popražimo zelenjavo, vendar por ali čebula ne smeta porumeneti.

Nato dodamo narezane jurčke, solimo in popramo, prilijemo nekaj žlic vroče vode in pokrito dušimo 5 minut, da se gobe malo zmehčajo. Gobam in zelenjavi dodamo ajdovo kašo, premešamo, prilijemo vročo juho in kuhamo toliko časa, da se kaša skuha. Med kuhanjem po okusu dosolimo in popramo, če je potrebno, prilijemo še malo vroče vode. Nazadnje jed potresemo s peteršiljem in takoj postrežemo.