Vroče ta hip

Enolončnica z bučo in gobami Uredi recept

Ogledov: 370

Za koliko oseb: 4 osebe

Čas kuhanja: 15 min

Skupaj: 15 min

Kratek opis

mešane gobe, hokaido buča, paprika

Sestavine
400 g mešanih gob
750 g očiščene buče
1 kos čebula
2 kosa koničasti rdeči papriki
3 žlice olivnega olja
1 ščepec soli
1 ščepec popra
1 ščepec timijana ali origana
1 l čiste zelenjavne ali goveje juhe
1 žlička balzamičnega kisa (po želji)
Priprava
  • 1 Gobe narežemo na lističe ali na koščke, manjše lahko pustimo cele. Bučo narežemo na manjše kocke, papriki na trakce ali kvadratke, čebulo sesekljamo ali narežemo na lističe.
  • 2 V posodi na olju popražimo čebulo, da postekleni. Nato dodamo gobe in papriko ter mešamo in pražimo, da se vse malo zmehča. Solimo in popramo, dodamo kocke buče, timijan ali origano, prilijemo vročo juho in kuhamo še 15 minut. Na koncu kuhanja dodamo balzamični kis in odstavimo.

Podobni recepti