Vroče ta hip

Goveji golaž Uredi recept

Ogledov: 941

Za koliko oseb: 5 oseb

Čas priprave: 20 min

Čas kuhanja: 1 h

Skupaj: 1 h 20 min

Kratek opis

Goveji golaž z rdečim vinom

Sestavine
700 g mehke nemastne govedine
4 kosi čebule
3 žlice olja
3 dl dobrega rdečega vina
2 dl paradižnikove kaše
1 žlica sladke paprike
1 ščepec mlete kumine
1 žlička soli
1 ščepec popra
Priprava
  • 1 Govedino narežemo na kocke. Čebulo olupimo in sesekljamo. V širši posodi segrejemo olje, dodamo meso, na močnem ognju mešamo in pražimo 5 minut. Ko se meso popeče, spremeni barvo in spusti sok, dodamo čebulo, sladko papriko in kumino, naprej mešamo in pražimo, da se čebula zmehča.
  • 2 Nato prilijemo vino, zavremo in odkrito kuhamo nekaj minut, da alkohol izpari. Naprej na zmernem ognju pokrito kuhamo 20 minut, nato solimo in popramo, dodamo paradižnikovo kašo in kuhamo še 30 minut, da bo meso zares mehko. Golaž ponudimo z vodnimi žličniki, s širokimi rezanci ali polento.

Podobni recepti