stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Dušene paprike po italijansko

Čas priprave:

1 h 5 min

Tip jedi:

Priloge

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Dušene paprike po italijansko
Sestavine
Št. oseb
velikih mesnatih rdečih, zelenih in rumenih paprik
paradižnikove kaše
čebule
česna
sveža lovorova lista
olja
soli
popra
sesekljanega peteršilja (po želji)

Opis

Peperonata

Priprava

Paprike umijemo, dobro očistimo in narežemo na velike podolgovate kose. Čebulo olupimo in narežemo na lističe, česen na drobno sesekljamo.

V veliki široki posodi segrejemo olje, dodamo čebulo in česen, mešamo in pražimo, da čebula postekleni. Nato dodamo lovor in kose paprik, solimo in popramo. Pražimo in mešamo približno 10 minut, da se paprike malo zmehčajo. Nato dodamo paradižnikovo kašo in pokrito na zmernem ognju kuhamo še približno 35 minut. Nazadnje lahko jed potresemo še s svežim sesekljanim peteršiljem.