Progasti goz foto Davorin Tome
Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je nenevarna, a zelo koristna na naših vrtovih

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c
Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 milijonov evrov, tožbe in ovadbe padle

njena.si
njena.si njena.si
Mesne kroglice v omaki z grahom

Čas priprave:

50 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Mesne kroglice v omaki z grahom
Sestavine
Št. oseb
mlete govedine
česna
drobtin
jajci
sesekljanega peteršilja
oluščenega graha
paradižnikove kaše
češnjevih paradižnikov ali 1 pločevinka češnjevih paradižnikov
soli
popra
olja

Opis

mleta govedina, grah, paradižnik

Priprava

Mesu primešamo sesekljan ali pretlačen česen, drobtine, stepeno jajce in peteršilj, solimo in popramo. Maso dobro zmešamo in pustimo počivati najmanj 20 minut, nato iz mase z mokrimi rokami oblikujemo manjše kroglice.

V visoki ponvi segrejemo olje in na njem kroglice na hitro popečemo z vseh strani. Nato dodamo grah, prilijemo zajemalko vroče vode in pokrito dušimo 10 minut, da se grah zmehča. Nazadnje dodamo še paradižnike in paradižnikovo kašo, solimo in popramo ter dušimo še od 15 do 20 minut. Jed lahko ponudimo z vlivanci, kuhanim krompirjem, polento ali rižem.