Vroče ta hip

Kolač z bučkami in marelicami Uredi recept

Ogledov: 373

Za koliko oseb: 8 oseb

Čas priprave: 15 min

Čas kuhanja: 35 min

Skupaj: 50 min

Kratek opis

Sestavine za venčni model: moka, zmlete bučnice, jajca, suhe marelice...

Sestavine
1 žlička masla
250 g moke
2 žlički pecilnega praška
0.5 žličke sode bikarbone
40 g na grobo in 40 g na drobno zmletih bučnic
1.5 dl rastlinskega olja
3 kosi jajca
160 g rjavega sladkorja
1 vrečka sladkorja z burbonsko vaniljo
1 ščepec zmletega kardamoma (po želji)
1 ščepec cimeta (po želji)
200 g na grobo naribanih zelenih bučk
10 kosov na drobno zrezanih suhih marelic
Priprava
  • 1 Pečico ogrejemo na 180 stopinj, venčni model namažemo z maslom in potresemo z na grobo zmletimi bučnicami. V manjši skledi moko pomešamo s pecilnim praškom in sodo.
  • 2 V večji skledi zmiksamo olje, jajca in sladkor. Primešamo moko s pecilnim praškom in sodo, dodamo vaniljin sladkor in začimbe, zmlete bučnice, nazadnje primešamo še naribano bučko in zrezane marelice.
  • 3 Testo stresemo v pripravljen model, ga postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 35 minut. Ali je testo pečeno, preverimo z zobotrebcem, ki mora ostati suh, ko ga zapičimo in izvlečemo iz testa. Pečen kolač zvrnemo na mrežico in pustimo, da se ohladi. Po želji ga lahko še okrasimo s sladkornim oblivom.

Podobni recepti