marko potrc Odkrito.si

Dokler ima Marko Potrč to, vse "štima"

Voranc Boh in Gregor Gruden Svet24.si

FOTO: Pokukali smo v zakulisje Reke ljubezni

Ana Urbanc in Uma Svet24.si

FOTO: Igralki življenje že dvanajst let lepša ...

piran Svet24.si

Počitnice v Sloveniji bodo znatno dražje

nails Najstnica.si

Poslovi se od lomljivih in krhkih nohtov

Natalija Verboten Njena.si

Natalija Verboten: Njena naloga ne bo lahka

alec baldwin1 Njena.si

Znani igralec okreva po operaciji

Kraljevska piščančja juha s šampinjoni

Kraljevska piščančja juha s šampinjoni

Čas priprave:

Skupni čas 55 min

Tip jedi:

Tip jedi Juhe in jedi na žlico

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
1 kos piščančjih prsi
2 stroka česna
1 šopek jušne zelenjave
3 kosi mladih čebulic
300 g šampinjonov
2 žlici masla
4 žlice suhega belega vina
3 žlice moke
1 dl sladke smetane
1 ščepec suhega pehtrana
1 ščepec soli in popra

Opis

piščančje prsi, jušna zelenjava, šampinjoni...

Priprava

V lonec damo piščančje prsi, ki smo jim odstranili kožo, dodamo olupljena stroka česna, jušno zelenjavo in pehtran, prilijemo 1,25 l tople vode, zavremo, solimo in kuhamo 25 minut.

Medtem ko se juha kuha, očistimo šampinjone in jih narežemo na lističe, čebulice z zelenjem vred zrežemo na koleščke. Kuhano meso odluščimo od kosti in narežemo na kockice. V skledici gladko zmešamo smetano in moko.

V posodi stopimo maslo, dodamo šampinjone, mešamo in pražimo nekaj minut, da se gobe zmehčajo in voda izpari. Malo posolimo, popramo, nato prilijemo vino in mešamo, da alkohol izpari.

Gobam dodamo kockice piščanca in čebulico, dodamo zmes smetane in moke, nato med mešanjem postopoma prilivamo precejeno juho, da ne nastanejo grudice. Juho zavremo in kuhamo še 10 minut.