Vroče ta hip

Palačinke s špinačnim nadevom in gobovo omako Uredi recept

Ogledov: 4948

Za koliko oseb: 4 osebe

Čas priprave: 30 min

Čas kuhanja: 20 min

Skupaj: 50 min

Kratek opis

palačinke, špinača, šampinjoni...

Sestavine
8 kosov slanih palačink
300 g špinače
3 žlice masla
500 g dobro odcejene puste skute
1 kos jajce
250 g šampinjonov
1 kos manjše steblo pora ali bela čebula
1 kos korenčka
1 kos stebla zelene
2 stroka česna
2 žlici olja
1 dl sladke smetane
1 žlica moke
1 ščepec soli in popra
1 ščepec (1 noževa konica) muškatnega oreška
Priprava
  • 1 Špinačo dobro operemo in odcedimo. V večji posodi ali ponvi stopimo dve žlici masla, dodamo špinačo, občasno premešamo in dušimo nekaj minut, da se špinača zmehča in voda povre.
  • 2 Skuti primešamo stepeno jajce in na grobo nasekljano špinačo, solimo in popramo, začinimo z muškatnim oreškom. Primerno velik pekač namažemo z maslom. Palačinke napolnimo z nadevom in špinače in skute, jih zvijemo in zložimo v pekač ter premažemo z žlico stopljenega masla. Pekač postavimo v pečico, ogreto na 170 stopinj, in pečemo 20 minut.
  • 3 Šampinjone očistimo in narežemo na lističe, por ali čebulo, korenček in zeleno na drobno zrežemo, česen pretlačimo ali sesekljamo. V posodi na olju prepražimo gobe z zrezano zelenjavo in česnom, solimo in popramo. Če je potrebno, prilijemo nekaj žlic vode, in pokrito dušimo 15 minut. Nazadnje potresemo z moko, dodamo smetano, premešamo in odkrito kuhamo še 5 minut, da se omaka malce zgosti.

Podobni recepti