marko potrc Odkrito.si

Dokler ima Marko Potrč to, vse "štima"

Voranc Boh in Gregor Gruden Svet24.si

FOTO: Pokukali smo v zakulisje Reke ljubezni

Ana Urbanc in Uma Svet24.si

FOTO: Igralki življenje že dvanajst let lepša ...

piran Svet24.si

Počitnice v Sloveniji bodo znatno dražje

nails Najstnica.si

Poslovi se od lomljivih in krhkih nohtov

Natalija Verboten Njena.si

Natalija Verboten: Njena naloga ne bo lahka

alec baldwin1 Njena.si

Znani igralec okreva po operaciji

Palačinke s špinačnim nadevom in gobovo omako

Palačinke s špinačnim nadevom in gobovo omako

Čas priprave:

Skupni čas 50 min

Tip jedi:

Tip jedi Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
8 kosov slanih palačink
300 g špinače
3 žlice masla
500 g dobro odcejene puste skute
1 kos jajce
250 g šampinjonov
1 kos manjše steblo pora ali bela čebula
1 kos korenčka
1 kos stebla zelene
2 stroka česna
2 žlici olja
1 dl sladke smetane
1 žlica moke
1 ščepec soli in popra
1 ščepec (1 noževa konica) muškatnega oreška

Opis

palačinke, špinača, šampinjoni...

Priprava

Špinačo dobro operemo in odcedimo. V večji posodi ali ponvi stopimo dve žlici masla, dodamo špinačo, občasno premešamo in dušimo nekaj minut, da se špinača zmehča in voda povre.

Skuti primešamo stepeno jajce in na grobo nasekljano špinačo, solimo in popramo, začinimo z muškatnim oreškom. Primerno velik pekač namažemo z maslom. Palačinke napolnimo z nadevom in špinače in skute, jih zvijemo in zložimo v pekač ter premažemo z žlico stopljenega masla. Pekač postavimo v pečico, ogreto na 170 stopinj, in pečemo 20 minut.

Šampinjone očistimo in narežemo na lističe, por ali čebulo, korenček in zeleno na drobno zrežemo, česen pretlačimo ali sesekljamo. V posodi na olju prepražimo gobe z zrezano zelenjavo in česnom, solimo in popramo. Če je potrebno, prilijemo nekaj žlic vode, in pokrito dušimo 15 minut. Nazadnje potresemo z moko, dodamo smetano, premešamo in odkrito kuhamo še 5 minut, da se omaka malce zgosti.