Progasti goz foto Davorin Tome
Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je nenevarna, a zelo koristna na naših vrtovih

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c
Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 milijonov evrov, tožbe in ovadbe padle

njena.si
njena.si njena.si
Losos na žaru z mlado špinačo

Čas priprave:

5 min

Tip jedi:

Ribje jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Losos na žaru z mlado špinačo
Sestavine
Št. oseb
svežega ali zamrznjenega lososovega fileja
malih listov mlade špinače
olivnega olja
limoninega soka
masla
soli
popra

Opis

losos, mlada špinača, olivno olje

Priprava

Kose lososovega fileja solimo in popramo, poškropimo z limoninim sokom in pustimo počivati najmanj 10 minut. Nato kose fileja premažemo z oljem.

Špinačo dobro umijemo in odcedimo. V ponvi stopimo maslo, dodamo špinačo in dušimo približno 5 minut, vmes jo premešamo in nazadnje solimo.

Na žaru ali v rebrasti ponvi pečemo kose lososovega fileja približno 3 minute. Nato jih previdno obrnemo in pečemo še 2 minuti. Še vroče ponudimo z dušeno špinačo, zraven ponudimo slan krompir, krompirjev pire ali kuhan riž.