evropski parlament
Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do številnih ugodnosti

sumi stanovanje xx
Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le obliž na rano

njena.si
njena.si njena.si
Morska rižota s šparglji

Čas priprave:

35 min

Tip jedi:

Zelenjavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Morska rižota s šparglji
Sestavine
Št. oseb
špargljev
zamrznjenih rakovih repkov (ali 150 g svežih)
večji lignji
bela čebula
steblo belušne zelene
olivnega olja
suhega belega vina
vrele čiste zelenjavne juhe
soli
popra

Opis

šparglji, rakovi repki, lignji, čebula

Priprava

Šparglje očistimo in narežemo na koščke, vršičke po dolžini prepolovimo. Lignje narežemo na koleščke ali trakce. Čebulo in zeleno na drobno sesekljamo.

V posodi segrejemo olje, dodamo čebulo, mešamo in pražimo, da postekleni. Nato dodamo lignje, naprej mešamo in pražimo približno 2 minuti. Prepraženim lignjem primešamo rakce, zeleno in koščke špargljev, vršičke shranimo, ker jih bomo dodali kasneje. Na hitro popražimo, nato dodamo riž, premešamo in zalijemo z vinom.

Ko alkohol izpari, prilijemo vrelo juho, zavremo in pokrito dušimo približno 10 minut. Vmes prilijemo še toliko vrele vode, da je riž komaj pokrit, po okusu solimo in popramo. Ko je riž skoraj kuhan, dodamo še vršičke špargljev, premešamo in kuhamo 2 minuti., nato odstavimo in pokrito pustimo stati še 3 minute.