Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar
Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Ocvrti piščančji medaljončki z glaziranim korenčkom

Čas priprave:

30 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Ocvrti piščančji medaljončki z glaziranim korenčkom
Sestavine
Št. oseb
večji piščančji file (500 g)
korenja
(zvrhane) moke
jajci
(zvrhanih) drobtin
(zvrhani) zmletih lešnikov ali mandljev
soli
sladkorja
olja

Opis

piščančji file, moka, lešniki....

Priprava

Meso narežemo na 1 cm debele koščke, vsakega malo potolčemo in pomokamo. Jajci in sol stepemo. Drobtine pomešamo z lešniki.

Korenje ostrgamo ali olupimo in narežemo na koleščke. V vreli slani vodi kuhamo 5 minut, nato odcedimo, dodamo 1 žlico olja in 1 žlico sladkorja, mešamo in pražimo kakšno minuto, da se sladkor stopi in se korenje lepo sveti.

Koščke mesa pomočimo v jajce, povaljamo v drobtinah z lešniki in v vročem olju zlato ocvremo. Sproti jih polagamo na papirnate brisače, da se odcedijo, in še vroče ponudimo z glaziranim korenjem.