Vroče ta hip

Pečeni paradižniki z mesnim nadevom Uredi recept

Ogledov: 767

Za koliko oseb: 4 osebe

Čas priprave: 30 min

Čas kuhanja: 25 min

Skupaj: 55 min

Kratek opis

paradižniki, mleto meso, jajčevec, timijan....

Sestavine
8 kosov enako velikih paradižnikov
400 g mletega mesa (govejega ali mešanega)
1 kos čebule
2 stroka česna
1 kos korenček
1 kos manjši jajčevec
3 žlice olja
1 žlička sladke paprike
1 ščepec timijana
1 ščepec soli in popra
1 kos jajce
1 žlica do 2 žlici drobtin
2 dl paradižnikove kaše
1 žlička začimbnega posipa
Priprava
  • 1 Zelenjavo očistimo, čebulo in česen na drobno sesekljamo, korenček naribamo, jajčevec narežemo na kockice. Paradižnikom odrežemo del s pecljem, z žličko jih izdolbemo, notranjost posolimo, nato jih obrnemo, da se odcedijo.
  • 2 V posodi segrejemo 2 žlici olja, dodamo čebulo, česen, korenček in kockice jajčevca, mešamo in pražimo nekaj minut, da se zelenjava malo zmehča, vendar čebula ne sme porjaveti. Dodamo meso ter naprej mešamo in pražimo toliko časa, da se meso razdrobi. Začinimo s sladko papriko in timijanom, solimo in popramo, prilijemo nekaj žlic vode in pokrito dušimo 15 minut.
  • 3 Pečico ogrejemo na 190 stopinj. Ko se meso nekoliko ohladi, mu primešamo stepeno jajce in drobtine. Z nadevom napolnimo paradižnike in jih zložimo v primerno velik pekač. Paradižnikovo kašo, 1 žlico olja, začimbni posip in 1 dl tople vode zmešamo in vlijemo na dno pekača. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 25 minut.

Podobni recepti