stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Polnjeno zelje

Čas priprave:

25 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Polnjeno zelje
Sestavine
Št. oseb
glavica mladega zelja
mešanega mletega mesa
majhna čebula
korenček
manjši paradižnik
sladke paprike
jajce
moke
olja
soli
popra

Opis

zelje, riž, mleto meso

Priprava

Zeljni glavi izrežemo stržen in jo delno izvotlimo. V slani vodi jo kuhamo približno 15 minut, odvisno od velikosti. Čebulo in korenček olupimo in na drobno sesekljamo. Paradižniku odstranimo semenje in ga zrežemo na kockice.

V visoki ponvi segrejemo 2 žlici olja, dodamo čebulo in korenček, pražimo in mešamo, da čebula postekleni. Nato dodamo meso, naprej mešamo in pražimo, da se meso razdrobi. Začinimo s sladko papriko, solimo in popramo, dodamo kockice paradižnika in pokrito dušimo še 5 minut.

Pečico ogrejemo na 190 stopinj. Zeljno glavo odcedimo in jo z odprtino, obrnjeno navzgor, postavimo v okrogel pekač. Na dno damo 1 žlico olja in nekaj žlic vode od kuhanja.

Prepraženemu mesu primešamo stepeno jajce in moko, z zmesjo napolnimo zeljno glavo, pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 25 minut. Pečeno glavo razrežemo na četrtine in ponudimo z dušenim rižem, krompirjevim pirejem ali kar s kruhom.