Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Široki rezanci z bučkami, rakci in lososom

Čas priprave:

30 min

Tip jedi:

Zelenjavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Široki rezanci z bučkami, rakci in lososom
Sestavine
Št. oseb
širokih rezancev
mladi zeleni bučki
svežih kozic
lososovega fileja
manjša bela čebula
masla
olivnega olja
soli
popra
sladke smetane
sesekljanega svežega kopra

Opis

široki rezanci, mlade zelene boške, kozice, losos, čebula....

Priprava

Bučki po dolžini narežemo na 6 delov in nato na koščke, čebulo na drobno sesekljamo. Rakcem odstranimo glave in nožice, lososu odstranimo kožo in kosti ter ga narežemo na kocke. V loncu pristavimo vodo za kuhanje rezancev in ji dodamo žličko masla.

V večji ponvi segrejemo olje, dodamo čebulo in rakce, mešamo in pražimo 2 minuti, nato dodamo kocke lososa in bučke. Solimo in popramo, prilijemo nekaj žlic vroče vode in pokrito dušimo 5 minut. Nato prilijemo smetano, dodamo koper, premešamo in dušimo še 3 minute.

Ko voda za kuhanje testenin zavre, jo solimo, vanjo stresemo rezance in jih skuhamo tako, da pod zobmi ostanejo še čvrsti. Kuhane rezance odcedimo, jih zmešamo s polivko, razdelimo na krožnike in takoj postrežemo.