sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000
Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in Dodikovega tajkuna? Boj za državni kamnolom.

njena.si
njena.si njena.si
Široki rezanci z bučkami, rakci in lososom

Čas priprave:

10 min

Tip jedi:

Testenine in žita

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Široki rezanci z bučkami, rakci in lososom
Sestavine
Št. oseb
širokih rezancev
mladi zeleni bučki
svežih kozic
lososovega fileja
manjša bela čebula
masla
olivnega olja
soli
popra
sladke smetane
sesekljanega svežega kopra

Opis

široki rezanci, bučke, rakci

Priprava

Bučki po dolžini narežemo na 6 delov in nato na koščke, čebulo na drobno sesekljamo. Rakcem odstranimo glave in nožice, lososu odstranimo kožo in kosti ter ga narežemo na kocke. V loncu pristavimo vodo za kuhanje rezancev in ji dodamo žličko masla.

V večji ponvi segrejemo olje, dodamo čebulo in rakce, mešamo in pražimo 2 minuti, nato dodamo kocke lososa in bučke. Solimo in popramo, prilijemo nekaj žlic vroče vode in pokrito dušimo 5 minut. Nato prilijemo smetano, dodamo koper, premešamo in dušimo še 3 minute.

Ko voda za kuhanje testenin zavre, jo solimo, vanjo stresemo rezance in jih skuhamo tako, da pod zobmi ostanejo še čvrsti. Kuhane rezance odcedimo, jih zmešamo s polivko, razdelimo na krožnike in takoj postrežemo.