pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Horoskop
 

Izberite šport po svojem nebesnem znamenju

11. 2. 2018; 02.00
Avtor: snč
turno, smučanje

foto: Arhiv Svet24

Začele so se zimske olimpijske igre. Čas je torej ravno pravi, da raziščemo, kakšen odnos do športa imajo posamezna astrološka znamenja.

Je že tako, da bomo v prihodnjih dneh šport vsi bolj ali manj spremljali po televiziji in seveda navijali za naše.

Kaj pa šport, ki je nam ljub? Nas nese proti adrenalinskim preizkušnjam ali imamo raje umirjene aktivnosti?

Če prisluhnemo astrologom in izberemo tisti šport, ki je najbolj primeren za naše nebesno znamenje, bomo v njem vsekakor uživali.

Pa poglejmo, katere aktivnosti so nam dodelili zvezde in planeti?

Oven

Za vitalne ovne je šport zelo pomemben. Redno si morate z gibanjem polniti baterije, sicer postanete slabe volje in celo zbolite. Kot individualisti imate radi športe v ednini, na primer tek, deskanje na valovih, atletiko ali kolesarjenje.

Bik

Bika pogosto slišimo reči: »Šport je smrt.« Ste gibalni lenuh in se rekreirate le toliko, kolikor presodite, da za vas ni prenaporno. Na srečo uživate v naravi, zato vas hitro navduši jadranje, ribolov ali lažji pohodi v manj strme hribe.

Dvojčka

Za nemirne dvojčke je šport življenjski eliksir. Ob njem se lahko popolnoma sprostite in navežete stike z drugimi ljudmi. Nujno potrebujete skupinsko rekreacijo, na primer košarko, odbojko, badminton. Na splošno imate dvojčki dober občutek za igre z žogo.

Rak

Raki niste posebej strastni športniki, a k lažji rekreaciji vas ni težko pregovoriti. Nad napornimi panogami vihate nos, rajši imate gibanje netekmovalnega značaja in na svežem zraku. Poleti se boste najbolj zabavali z odbojko na mivki ali metanjem frizbija.

Lev

Šport je za leve boj na življenje in smrt – edini možni izid pa je zmaga. Želja po zmagovanju vam pač teče po žilah. Za vsakodnevno rekreacijo vam priporočamo gimnastiko, ki vam bo okrepila oslabljene hrbtne mišice. Med drugimi športi pa še fitnes, jadranje, polo, tenis ali golf.

Devica

Device se s športom ukvarjate samo toliko, da ohranjate svojo vitalnost in lepo postavo. Pri tem najraje izbirate panoge, ki v kratkem času stopijo veliko kalorij. Takšni so nordijska hoja, smučarski tek, dvigovanje uteži ali gibalne vaje z elastičnim trakom.

Tehtnica

Tehtnice ste nekoliko podobne devicam, saj se s športom ukvarjate samo takrat, ko je treba shujšati. Ko se na problematičnih predelih zadnjice, trebuha in stegen nabere preveč maščob, se lotite joge ali plesa. Prisegate na skupinske športe.

Škorpijon

Škorpijoni živite intenzivno, polno, v harmoniji z vsakodnevnim gibanjem. In kateri športi so za vas idealni? Zagotovo so to skok s padalom, vse hitrostne preizkušnje, tek na dolge razdalje ali rolanje. Bolj bojeviti pa prisegate še na judo in karate.

Strelec

Strelci naravnost hrepenite po telesni aktivnosti. Vendar ne v telovadnici in drugih zatohlih prostorih, veliko bolj uživate na prostem. Pozimi ste odlični smučarji, poleti pa navdušeni nad deskanjem na vodi in potapljanjem. Prav tako je za vas primerno lokostrelstvo.

Kozorog

Za disciplinirane kozoroge so najprimernejši vztrajnostni športi, kot sta tek in kolesarjenje. Pri tem kar čutite, kako vam rastejo mišice, kar vam je neznansko všeč. Radi pa izkoriščate tudi naravne sile, kot je veter: za jadralno padalstvo, zmajarstvo, polete z balonom.

Vodnar

Znoj v potokih ni najboljša motivacija za vodnarjevo rekreacijo. Raje živite po načelu »najprej čisto malo športa, nato pa dolga veselica«. Ustrezajo vam tudi športi, kot so metanje gumijastih škornjev v daljavo, vlečenje vrvi, tekmovanje v nošenju vrčkov piva ...

Ribi

Ribe uživate v telesni dejavnosti, ne marate pa napornih tekmovanj. Najbolje se znajdete v vodi – plavanje, deskanje na valovih, vodna gimnastika, športni ribolov. Ustreza vam lagodno obiskovanje savne in meditativno gibanje, kot sta taj či in joga.

(snč, foto: Profimedia)

***Templejt B11, brez elementov Nalepka: Riba naj pleše, bik pa jadra Pri strani Pravi šport nam prija, nas poživlja in ohranja vitalne. Poudarek Vsem nebesnim znakom je skupno, da se s športom ukvarjajo, ko želijo shujšati. Fotka Vsak šport je lahko čudovito doživetje – če seveda izberemo takega, da v njem uživamo.***

prejšnji članek
Akrojoga: upajte si vzleteti
Zdravje
Akrojoga: upajte si vzleteti
naslednji članek
Ali veste, koliko kalorij lahko porabite med čiščenjem?
Zdravje
Ali veste, koliko kalorij lahko porabite med čiščenjem?