zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Horoskop
 

Tedenski horoskop: Čakajo nas harmonične energije

18. 5. 2018; 01.00
Avtor: Rudica Kovačič Ahlin, astrologinja
horoskop-astrologija

Kaj napovedujejo zvezde? foto: Profimedia

Prejšnji teden smo veliko prostora namenili prehodu planeta Urana v znamenje Bika. Ta prehod nas bo učil, da je edina stalnica v našem življenju sprememba, še posebej se to nanaša na naše občutke varnosti.

V senci njegovega prehoda pa sta znamenji zamenjala tudi Merkur, ki je iz znamenja direktnega in eksplozivnega Ovna prešel v bolj umirjenega Bika, ter Mars, ki pa je zapustil znamenje odgovornega in ambicioznega Kozoroga in prešel v znamenje k ekstremom nagnjenega Vodnarja. Kombinacija vseh teh energij daje veliko zamisli, ki pa jih je žal težko manifestirati.

No, napetost in tenzija astroloških dogodkov prejšnjega obdobja je počasi popustila. V tekočem obdobju pa nas čakajo čisto drugačne, bolj harmonične energije. Jupiter in Neptun, ki bosta 25.5. v natančnem harmoničnem aspektu, bosta s svojo optimistično energijo obarvala vzdušje tega obdobja. To bodo dnevi, ko bomo uživali v skladnih harmoničnih energijah, preveval nas bo občutek, kot da lebdimo nad oblaki. Polni bomo visokoletečih načrtov, v nas bo prisotna želja po rasti in napredku. Precej bomo samo popustljivi in z lahkoto se bomo predajali uživanju.

8.5. lahko pod ugodnimi aspekti Sonca in Merkurja še dokončamo razne obveznosti, še posebej tiste, ki so povezane s papirologijo. Aspekt prinaša dobro koncentracijo, zato je ugoden tudi za izpite, pogajanja in podpisovanje pogodb.

Že 19.5. bomo, pod ugodnimi aspekti Venere in Urana, dobre volje in razigrani. Dan se splača izkoristiti za druženje in zabavo s prijatelji. Ugoden pa je tudi za nova poznanstva in osvajanje nasprotnega spola. Aspekt prinaša originalne zamisli in izvirno kreativno energijo.

Med 21.5. in 25.5. bomo že močno pod vplivom optimističnega aspekta med Jupitrom in Neptunom. Merkur bo v aspektu z obema planetoma, zato nam bo malo zameglil razsodnost. Polni bomo idej in načrtov. Žal ta aspekt, kljub svoji pozitivnosti, zmanjšuje stik z realnostjo in prinaša tudi iluzije in hrepenenje po nemogočem. Izkoristite njegov kreativen potencial, izogibajte pa se pretiravanja in prevelikega optimizma. Za pomembne odločitve bi bilo bolje počakati do 25.5., ko bo Merkur tvoril pozitiven aspekt s Plutonom, kar nam bo prineslo večjo pronicljivost in trezno presojo. Videli bomo vse tisto, kar smo morda, zaradi pretiranega optimizma, spregledali.
Energija tedna je ekspanzivna in prinaša možnost širitve in rasti, zato se ne bojte seči po sanjah.

Še več boste našli tukaj in tukaj.

prejšnji članek
Še dober teden nas loči do največjega tekaškega dogodka za ženske
Zdravje
Še dober teden nas loči do največjega tekaškega dogodka za ženske
naslednji članek
Saša Einsiedler: Življenje je nepravično
Svet slavnih
Saša Einsiedler: Življenje je nepravično