franci kek
Lady

Petru Vilfanu je dal banano

1683742138-dsc7401-01-1683742078843
Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več biti ustavni sodnik

njena.si
njena.si njena.si
Horoskop
 

Tedenski horoskop: Sprostite se in najdite ljubezen do sebe

12. 10. 2020; 01.00
Avtor: Andreja Novak/Dobrakarma.si
horoskop, nebesna znamenja

Fotografija je simbolična foto: Profimedia

Petkov mlaj vas bo zatresel, ne glede na počutje čez teden.

Dovolj je, da ste sami pomirjeni z vsemi ljudmi, ki so okoli vas, in razumete, da ima vsak svojo učno pot in življenjsko perspektivo, a imate tudi sami pravico in dolžnost, da poskrbite zase ter za svoje zdravo čustveno in mentalno življenje. Lahko, da boste ves teden mehki in ljubeči do okolja, petkov mlaj pa bo zatresel energijsko polje in pokazalo se bo, koga ali česa se bojite v odnosih. Sprostite se in najdite ljubezen do sebe, ki je predpogoj za ljubeče odnose z drugimi. 

Dobri barvi tedna: roza in srebrna.

Nasvet tedna:
Težave iz preteklosti se bodo počasi začele poslavljati in optimizem bo prevzel vaše življenje. Lahko si boste začeli predstavljati drugačno življenje, kar bo prvi korak do sprememb. Ne trudite se zmanjševati svojega navdušenja, prav obratno. Dovolite si sanjariti o optimalnem življenju.

Oven 21. 3.–20. 4.

Počutje: ***


Bojeviti boste in vse vas bo razburilo. Želeli si boste vsem pokazati svoje ideje in rešitve, a ne boste imeli priložnosti za to. Pravočasno odnehajte in ne silite z glavo skozi zid, počakate, da se pokažejo prava vrata.
Ljubezen: **
Spet boste šli v obrambni položaj in kljubovali vsemu, kar se bo dogajalo in bo dokazano. Domači in prijatelji ne bodo imeli več potrpljenja za vas. Ne glede na to, da računate, da bodo na vaši strani, ne morejo prekršiti svojega kodeksa.
Posel/denar: *
Bili boste bitko z javnostjo, tudi zato, ker ste v preteklosti kljubovali nekaterim rešitvam, ki bi bile dobre za vse. Zdaj bodo na dan prišle vse napake in nesmisli, zato boste morali rešiti, kar se rešiti da. Ne glejte samo nase, resnično pomagajte.
Nasvet tedna:
Razmislite o celovitosti problematike vašega trenutnega stanja. Zdaj ni čas za odprte boje, saj boste vi potegnili kratko, zato se ne šopirite preveč. Od tega je odvisno kar veliko stvari: vaši temelji življenja, vaši poslovni odnosi in kariera, vaše fizično počutje in možnosti napredovanja v življenju.

vesolje foto: dreamstime

Bik 21. 4.–20. 5.
Počutje: ***
Obremenjeni boste s svojim počutjem, saj se ne boste mogli dobro sprostiti, ker vam določene skrbi ne bodo šle iz glave. Slabo boste spali in v mislih premlevali eno in isto, pri tem pa pozabili na vse meditacijske vaje, ki ste se jih naučili ravno v ta namen.
Ljubezen: ***
Želeli boste urediti ljubezensko gnezdo in polepšati dom, a se načrti ne bodo dobro izšli, saj boste preveč časa porabili za malenkosti in nepomembne opravke. Prijatelji in znanci vas bodo zmotili in preveč časa boste preživeli na elektronskih medijih. Prijatelji vas bodo na vsak način želeli zvabiti v družbo, a ne boste imeli nobene želje po druženju.
Posel/denar: ***
Čutili boste potrebo, da v službi razčistite nekatere situacije, a ne boste želeli priznati, da ste se zmotili. To bo ustvarjalo napetost, kar bo vplivalo na vaše zdravstveno stanje.
Nasvet tedna:
Načrtovanje je pomembno, a pri tem bodite pošteni. Če ne upoštevate časa, ki ga preživite ob računalniku, za to niso krivi prijatelji ali bližnji. Reorganizirajte se najprej v mislih, potem bo šlo lažje tudi v realnosti.

Dvojčka 21. 5.–20. 6.
Počutje: ***
Pomirili se boste s sabo in takoj, ko si boste priznali, da se vam določenih stvari ne ljubi več delati, se bodo našle rešitve. To vas bo močno razbremenilo, saj ste zaradi psihičnih pritiskov, ki ste si jih ustvarjali sami, prav trpeli.
Ljubezen: ***
Besede bodo šle prehitro od vas, kar lahko pokvari harmonijo v družini, in vzeti si boste morali več časa, da odpravite škodo. Dobro bo, da boste končno razčistili nekatere stare stvari in lažje pokazali sedanja čustva.
Posel/denar:***
Skozi kreativno sodelovanje boste našli novo moč za obnovitev nekaterih dejavnosti, ki ste jih v preteklosti že počeli, potem pa niste več zmogli prave energije za to. Uspeh se bo pokazal dokaj kmalu, kar vas bo spodbudilo za delo v prihodnje.
Nasvet tedna:
Bodite pozorni na pozitiven odnos do vsega, česar se boste lotevali, da vas življenje lahko dobro podpre. Če se boste oklepali preteklosti, se lahko zgodi, da boste spet delali v prazno, saj niti sami ne boste videli smisla v tem, kaj šele drugi. Na novo ovrednotite vse in se odločite čisto po svoje.

Rak 21. 6.–22. 7.
Počutje: ***
Odlično počutje vas bo zazibalo v varno, a lažno vzdušje, da je vse v najlepšem redu in da vam ni treba nič več spremeniti ali narediti. Zaprli se boste vase in držali vse niti v rokah.
Ljubezen: ***
Preživeli boste lepe trenutke v harmoniji s partnerjem in si ustvarjali domišljijske svetove ter želje, ki pa se ne bodo uresničile, če ne boste stopili v akcijo in se lotili konkretne sanacije težav iz preteklosti. Tega seveda ne boste v celoti priznali partnerju ali simpatiji, saj se bojite, da bi ga celotna resnica odrinila od vas.
Posel/denar: ***
Dokaj stabilno poslovno sodelovanje vas bo malo uspavalo in znova boste zapadli v malodušje ter ne boste aktivno sodelovali pri iskanju rešitev in izpolnjevanju skupnih ciljev. Sodelavci bodo takoj prepoznali vaš slab dan in ga seveda izkoristili za svoje prednosti.
Nasvet tedna:
Prehitro ste zadovoljni s svojim stanjem in pri tem vam uspe odriniti najbolj pereče težave daleč stran, kar pa je samo zagotovilo, da se prej ali slej vrnejo s še večjo težo. Nujno poglejte vase in premislite, čemu se tako izogibate.

Lev 23. 7.–22. 8.
Počutje:****
Začutili boste, kaj je sreča, in to vas bo čustveno pretreslo, saj boste uvideli, da precej časa delate proti temu, kar vas zares osrečuje. To vas bo tudi umirilo, saj boste spoznali, kaj je treba narediti za bolj srečno življenje.
Ljubezen: ****
Harmonija v domačem gnezdu, z otroki in partnerjem, ali s simpatijo vas bo prevzela in želeli si boste ustaviti čas. Ne dovolite, da kdorkoli zmanjšuje vašo ljubezen in vpliva na vaše osebne, intimne odločitve. Postavite se zase, da si lahko resnično ustvarite toplo gnezdo, iz katerega bo se širila sreča na vsa področja življenja. Če niste v tej situaciji, razmislite, v katero smer se mora odviti vaše življenje.
Posel/denar:***
Ne dovolite, da vas dolžnosti iz preteklosti ovirajo v sedanjosti in da si ljudje iz posla ali širše družine lastijo vaš prosti čas, vaše življenje. Jasno postavite mejo.
Nasvet tedna:
Prisluhnite svojemu srcu in željam duše, ki bodo pravi čas aktivirali vaša čutila in reakcije, da boste lahko nadaljevali v tej smeri.

Devica 23. 8.–22. 9.
Počutje:****
Umirili se boste, saj boste našli dober stik s sabo in način, kako si ustvariti smiselne temelje za prihodnost.
Ljubezen: ***
Popazite na besede, da si ne boste zaradi prehitrih odzivov pokvarili harmonije v odnosih. Prijateljstva vam bodo sicer v tem obdobju v breme, kar boste ljudem dali jasno vedeti, in lahko se zgodi, da koga zaradi teh preiskrenih besed tudi izgubite.
Posel/denar: **
Ne zapletajte se v komentarje v službi in ne trosite nasvetov sodelavcem, še posebno zato, ker ne boste mogli skriti ciničnih pripomb in sarkazma. Lahko se zgodi, da se bo kdo na hitro ujezil in proti vam sprožil postopek, ki se ne bo dobro končal. Zato bodite raje osredotočeni nase in na uresničevanje svojih želja doma.
Nasvet tedna:
Bodite pozorni na to, kako se spremeni vaše počutje in odnos do drugih, kadar nimate večjih težav. Običajno se takrat prehitro sprostite in postanete bolj težavni v komunikaciji. Tako si zaprete nove možnosti za dobre spremembe takoj, ko se pojavijo. To lahko dokaj hitro spremenite, če želite.

Tehtnica 23. 9.–23. 10.
Počutje:****
Čutili boste, da želite kreirati svoje življenje po svoje, in temu boste posvetili največ energije in časa. Priznali si boste, kaj si resnično želite in da to niti ni tako težko dosegljivo, če umaknete tiste pritiske, ki ste jih vzdrževali preprosto zaradi navade.
Ljubezen: ****
Hrepeneli boste po bližini, a hkrati vedeli, da so potrebne spremembe, ki vam bodo to omogočile brez težav. Občutili boste mir v srcu, saj ste si priznali vse, kar se tiče vas in vaše ljubezni.
Posel/denar: ****
Delo bo bolj ustvarjalno in smiselno zastavljeno, zato ga boste opravili v krajšem času in si prihranili moči za izboljševanje pogojev v prostoru in okolici. Naučili se boste, kdaj se izpostaviti in vztrajati v svojih zahtevah, kdaj pa to nima smisla. Sproščeni boste, kot že dolgo ne.
Nasvet tedna:
Prava notranja transformacija vas čaka. Brez večjega pompa se bodo namreč spremenila pravila igre, in tokrat v vašo korist. Zato samo ohranjajte stik s sabo in svojim počutjem ter se iskreno odzovite v vsaki stvari.

Škorpijon 24. 10.–22. 11.
Počutje:**
Počutje se vam bo spreminjalo, a to bodo najbolj občutili drugi, ko boste pretiravali s komunikacijo in se potem spet odmaknili, še preden boste razrešili, kar ste želeli. Nemirni boste in iskali rešitve na stari način, a težave so nove in potrebujete drugačen pristop.
Ljubezen: *
Čustvena nihanja so plod preteklih bremen, ki pa si jih nočete priznati, zato se tudi ne pokažejo prave rešitve zanje. Domači vas bodo obremenjevali že s svojo prisotnostjo, kar jim boste dali jasno vedeti.
Posel/denar:***
Najbolje se boste počutili pri delu, saj boste s sodelavci sproščeni, vendar bo to bolj enostranski odnos, saj ne boste sprejemali njihovega mnenja. A so na to že navajeni.
Nasvet tedna:
Razmislite, kako dolgo boste še lahko vzdrževali tak nenavaden način življenja. Če lahko, se izognite komentarjem v medijih ali prijateljskih srečanjih, sicer se boste še bolj zapletli v nesmisle. Posledice so lahko večje, kot si predstavljate, saj ni nujno, da boste imeli kakšno zaledje.

Strelec 23. 11.–21. 12.
Počutje:****
Malo boste v oblakih, kar ne bo nujno slabo, saj bo to prispevalo k vašemu dobremu počutju. Ljudje vas bodo malo čudno gledali, a tega sploh ne boste opazili.
Ljubezen: ***
Imeli boste dober občutek o sebi in svoji pojavi ter magnetizmu za nasprotni spol, a če boste prisluhnili komentarjem javnosti, boste hitro ugotovili, da ste v iluziji. Hormoni bodo vseeno delali svoje in vaša zaljubljenost se bo nadaljevala.
Posel/denar: ***
Na silo boste želeli doseči spremembe in na začetku se vam bo zdelo, da vam celo uspeva. A se boste utrudili bolj, kot bi bilo smiselno. Naredite si časovni in finančni načrt, sicer nima smisla, da nadaljujete z nečim, s čimer ne boste preživeli.
Nasvet tedna:
Sprostite se in poglejte na svoje življenje realno in s hvaležnostjo. Kaj je tisto, kar je stabilno in dobro, ter kdo drži z vami ne glede na okoliščine? Nato izmerite kvaliteto svojega življenja. Če se vam bo zdelo vse to nemiselno, pa se lahko zgodi, da bo življenje samo pokazalo, kaj je za vas najpomembnejše in največ vredno, ter vam to vzelo, da boste potem znali ceniti, kar imate.

Kozorog 22. 12.–20. 1.
Počutje:****
Samozavest vas bo držala na nogah, a vse v okolici vas bo motilo. Nihče se namreč ne bo več odzival na vaše pripombe in morali se boste znajti čisto sami. Nemir izhaja iz starih energij nesamozavesti, opustite jih.
Ljubezen: ***
Odnosi vam bodo pomenili največ, a se boste obnašali, kot da vam ni mar za nikogar. Ta pristop se ne bo najbolje obnesel, saj so vaši bližnji tega že navajeni in se ne morejo več iti vaših igric z občutkom krivde.
Posel/denar: ***
Rutinsko delo vas bo veselilo, ne bo pa se vam dalo aktivirati nič novega, saj vas ob tem zgrabi pretiran strah, kaj vse bi lahko šlo narobe. Razmislite, kakšen sodelavec ste (kaj si mislite o sebi), če vsako novost zavrnete ali jo zakomplicirate še za druge.
Nasvet tedna:
Sprostite se in pristopite do tistih, s katerimi bi se radi družili, ter bodite pripravljeni slišati tudi kakšno kritiko na lastno obnašanje, ne da bi se spet odmaknili v zamero s slabimi čustvi. Sprostite se in korak za korakom postanite iskreni v vseh pogledih.

Vodnar 21. 1.–18. 2.
Počutje: **
Hrepeneli boste po svobodi, potovanjih in po odmiku od vse te norosti, a boste hkrati povezani z vsem dogajanjem.
Ljubezen: **
Sarkazem vas bo v tem času veliko stal, saj boste bližnjim ali prijateljem težko dopovedali, da so bile besede, ki so jih užalile, samo hec. Postavite se na drugo stran, kako bi bilo, če bi vam oni namenili enake besede? Takoj vam bo jasno, kje so meje v pogovoru, četudi je hec.
Posel/denar: ***
Če boste osredotočeni na poslovne dejavnosti in hkrati pozabili na ostala bremena, boste začeli uspešno postavljati nove temelje. Če pa boste dovolili, da vas okolje preplavi z nezadovoljstvom, boste tudi sami postali del kaosa in nepraktičnih delovanj, ki vas tako motijo.
Nasvet tedna:
Umirite konje in prenehajte iskati razloge za vse napetosti zunaj sebe. Ne glede na stanje v okolici imate možnost, da se odklopite od telefona in računalnika, od nesoglasja z drugimi, ter se povežete s svojim mirom. Sprostite svoja hrepenenja, ki vas odmikajo od delovanja, in se povsem posvetite temu, kar počnete.

Ribi 19. 2.–20. 3.
Počutje: ****
Sproščeni boste v zavedanju, da ste na vse boljši poti do uspeha. Skozi iskrene pogovore boste pridobivali vse več volje in veselja, kar vam bo najbolj dragoceno. Optimizem se vas bo držal dlje, kot ste pričakovali, tako da se ga boste že navadili.
Ljubezen: ****
Doma boste želeli ustvariti harmonijo in precej bolj strpni boste do svojih bližnjih ter do vsega, kar se bo dogajalo okoli vas. To vam bo dalo dober notranji občutek, ki vam bo okrepil spanec in zdravje.
Posel/denar: ****
Usoda vas bo v tem času lepo izpostavila, tako da se vam bo okrepila moč v poslu in tudi med prijatelji. Imeli boste dovolj časa zase, čeprav se bo zdelo, da preveč delate. Veliko lažje boste razmišljali in prišli hitro do kreativnih rešitev, kar vam bo prihranilo obilo časa.

prejšnji članek
40 odstotkov Slovencev ne pozna niti enega simptoma pljučnega raka
Zdravje
40 odstotkov Slovencev ne pozna niti enega simptoma pljučnega raka
naslednji članek
Slovenske igralke ostale brez priznanja za svoje delo
Svet slavnih
Slovenske igralke ostale brez priznanja za svoje delo