Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Horoskop
 

Kateri šport je primeren za vaše astrološko znamenje?

5. 11. 2022; 01.00
Avtor: K.M.
lev horoskop

Levi želijo biti v središču pozornosti. foto: Profimedia

Kaj če bi šport izbrali glede na svoje astrološko znamenje?

OVEN

Za vas so primerni šport, ki vsebujejo hitrost in do neke mere tudi vonj po nevarnosti. Zagotovo boste uživali v smučanju, deskanju na vodi, poskusite rekreacijo na trampolinu. Svojo hitrost lahko dokažete na tenisu, moč in vzdržljivost med plezanjem. Boks ali rokoborba sta prav tako zmagovalni disciplini, skozi kateri lahko kanalizirate svojo odvečno energijo in agresivnost. Ne marate porazov, zato se vas nasprotniki kar malce bojijo. Zagotovo vas nihče ne bo poskušal ogoljufati, vsaj pri športu ne! Za vas in vašo odvečno energijo je zelo pomembno, da redno trenirate!

BIK

Za bike je značilna lenoba, a je med njimi tudi mnogo posameznikov, ki so neverjetno obdarjeni z izjemnimi psihofizičnimi vrlinami in stabilnostjo. Lahko bi dosegli opazne rezultate v disciplinah, ki zahtevajo moč in vzdržljivost, kot so maraton, potapljanje, kolesarstvo. Veliko bikov se navdušuje nad bolj tihimi športi, kot sta joga in pilates, moški nad judom in golfom. Zelo radi imate tudi glasbo, zato je ena od vaših priljubljenih rekreacij tudi ples. Izredno seveda cenite trenutke za počitek, a nikar ne pretiravajte z njimi - NAJPREJ SE RAZMIGAJTE!

DVOJČKA

Zelo radi imate, da so vaši možgani ves čas na preži, tudi med športom radi premišljujete in kujete nove »tekmovalne« strategije. Nikakor pa vam ni všeč, če se morate dalj časa ukvarjati z istim športom. Ste skoraj tako hitri kot ovni, a bolj premeteni in pametni pri odločitvah. Radi imate namizni tenis in tenis, badminton, skvoš, ples, pa tudi skoke s padalom in akrobatiko. Zvezde kažejo, da je za vas najprimernejša disciplina jadranje, saj bi v tem primeru vaš naraven element zrak nekoliko umiril in omilil naveličanost in utrujenost statičnega položaja.

RAK

Za vas je prva rekreacija v življenju vrtnarjenje, urejanje doma, premikanje pohištva ali pa iskanje novega stanovanja. Za vaš znak je značilna lunarna lenost, pri športu pa vas najbolj odlikujejo gracioznost in harmonija gibov, zato se veliko rakov in rakic znajde med gimnastiki in tudi na baletu. Dekleta so odlična v ritmični gimnastiki. Lahko se preizkusite tudi v plavanju ali sabljanju. Za vse, ki ste za trojne salte že prestari, pa bo dovolj dobra rekreacija tudi vrtnarjenje. Svež zrak bo dobro vplival.

LEV

Zagotovo ljudje, rojeni v znamenju leva, najbolj sovražijo poraz, še hujši so od ovnov. Zato levi iz - berejo šport, v katerem so daleč najboljši, saj želijo vedno le uživati v lesku svojih zlatih dosežkov. Imate močno konstitucijo in nakopičeno energijo, ki samo čaka, da eksplodira. Levi bodo zelo uspešni v tekih v vseh disciplinah, znajo pa presenetiti tudi pri jogi in taj čiju. Njihova moč je kot naročena za dviganje uteži in rokoborbo. Ker se počutite rojeni za individualne športe, niste razpoloženi za ekipne dejavnosti, da vas ne bi drugi soigralci zasenčili.

DEVICA

Ne privlačijo vas nasilni športi, kjer je veliko fizičnega stika. Veliko bolj uživate v športih v naravi, na primer v golfu in hoji v gore, z veseljem pa lovite tudi metulje in nabirate gobe. Radi odigrate partijo biljarda ali namiznega tenisa. Glede na vaše dojemanje življenja se tudi v športu navdušujete za discipline, kjer prevladujeta tehnična natančnost in bister um. A devica nikoli ne pozabi na zdravo življenje, zelo skrbno izbira tudi hrano za svoje možgane. Uspeh v judu je zelo odvisen od tehnične natančnosti in refleksne odzivnosti, zato bi vam zelo ustrezal.

TEHTNICA Radi imate umetnost in estetiko, zato niti ne razu - mete vsega pompa okoli športa in tekmovanj. Za tehtnice so primerni tenis, gimnastika, ples, sinhrono plavanje, taj či - vsi športi, ki zahtevajo tudi določeno mero umetnosti gibanja. Čeprav številni mislijo drugače, tudi vaše znamenje kaže nekaj agresije, samo da vaša agresivnost ni brutalna, ampak je v obliki energije pod trdno kontrolo stila. Prav to so lastnosti, ki prevladujejo pri sabljanju. Glede na navdušenje za vzhodnjaško filozofijo se lahko odločite tudi za jogo.

ŠKORPIJON

Šport je vaš najljubši konjiček. Vaša konstitucija je močnejša od povprečne in ste čista sila na dveh nogah. To je še toliko bolj neverjetno, ker niste pose - bej izklesani in vaše mišice niso tako vidne kot pri levih in ovnih. Ste vzdržljivi, vztrajni, skoncentrirani in mogočni ter lahko blestite v številnih športih, ki zahtevajo moč. Za vas so primerni karate, boks, rokoborba, maraton, atletika, hokej, potapljanje, lokostrelstvo in streljanje, dvigovanje uteži ter katerokoli športno tekmovanje. Ponosni ste kot levi in tudi vi sovražite poraze. Razlika je v tem, da svojih čustev ne pokažete, ker verjamete, da bi bil to znak šibkosti. Poleg tega je nemogoče biti bolj skrivno - sten od vas!

STRELEC

Ste hiperaktivni, vedno v gibanju in privlači vas telesna vadba. Nadarjeni ste tako za individualne kot kolektivne športe, vaših aktivnosti je nešteto. Pri tem vaše komunikacijske sposobnosti in vaša karizma delajo čudeže. Močne mišice vam dajejo možnost, da se vidite v atletskih panogah, še posebno če se opredelite za tek, skakanje v daljino ali s palico, kjer lahko v polni meri izkoristite nožne mišice. Obetajo se vam dobri rezultati tudi v jahanju, saj zmorete obvladati konje in preskočiti vse ovire do zmagovalnega mesta. Glede na ime vašega znaka bi vam prav gotovo pristajalo tudi streljanje z lokom, saj bi delovali prav veličastno.

KOZOROG

Samota in mir sta vaša zaveznika. Ljudem je prav presenetljivo, da se raje osamite in berete, namesto da bi se vrteli sem ter tja in izgubljali čas na klepetu. Menite, da je veliko bolj naravno in zanimivo nabirati znanje ter večati svoje premoženje, tudi intelektualno. A če vas okoliščine pripeljejo do športa, se dobro počutite pri vseh disciplinah, ki zahtevajo potrpljenje, koncentracijo in disciplino. Vaši športi so golf, balinanje, plezanje, kriket, gimnastika, tek na dolge proge, pohodništvo, joga, smučanje. Ker ste pripravljeni prenesti kakršnekoli fizične napore in nikoli ne priznate poraza, ste tudi odločeni, da se borite do poslednjega diha, da bi zmagali. Če ste pripravljeni na to, potem ne obstaja športna panoga, v kateri ne bi dosegli zavidljivih uspehov. Kot športnik bi bili najbolj prepričljivi v vlogi maratonca, kolesarja ali veslaškega prvaka. Glede na vašo borbeno sposobnost potrpljenja, upiranja in hladne agresivnosti je tudi boks vaša prava disciplina.

VODNAR

Če ste v vsakodnevnem življenju vezani na ekipno delo, potem ste tudi v športu rojeni za ekipne discipline. Ker imate dobro razvito reakcijsko odzivnost, lahko dosežete opazne rezultate v hitrih akcijah in nepričakovanih napadih. Če pa ste poleg tega še individualist, vas prej ali slej čaka vloga kapetana v katerikoli disciplini. Če je vaša samostojnost razvita prek vseh meja, se lahko poskusite v atletiki, posebno v skoku s palico ali v daljino, kjer boste lahko gledalcem ponudili popolno predstavo. Odlični bi bili tudi v padalstvu, prostem plezanju in smučanju. Prav tako vam gredo od rok in možganov intelektualni športi, kot so bridž, šah, branje in reševanje križank.

RIBI

Privlači vas vse, kar spodbuja vaša čustva, glasba in ples sta vedno na vrhu seznama. Poleg tega je zelo verjetno, da znate igrati veliko inštrumentov in da ste hkrati vrhunski poslušalec. Radi ste sami in cenite mirno, tiho življenje. Ure in ure bi lahko igra - li računalniške igrice, ne da bi spregovorili z živim človekom. Navdušujejo vas tudi umetniški hobiji, kot so lončarstvo, slikanje ter igranje na klavir. Dejstvo, da je plavanje vaš idealni šport, se morda sliši banalno, vendar ne pozabite, da je prav plavanje najpopolnejša oblika športnega delovanja, tako kot je tudi vaš znak tisti, ki zapira celoten zodiakalen krog. Prav tako je plavanje povezano z vodo, ki je vaš naravni element. Če pa govorimo o vaši popolnosti in če ste se pripravljeni celo malo potruditi in premagati svojo prirojeno lenobo, se lahko po - svetite modernemu peteroboju, ki vsebuje jahanje, sabljanje, streljanje, plavanje in tek v naravi.

prejšnji članek
Vse o Andrei, kar je bilo doslej zavito v tančico skrivnosti
Resničnostni šovi
Vse o Andrei, kar je bilo doslej zavito v tančico skrivnosti
naslednji članek
Tjaša Hrovat Steklasa: Izguba mame jo je zaznamovala
Svet slavnih
Tjaša Hrovat Steklasa: Izguba mame jo je zaznamovala