nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Horoskop
 

Tedenski horoskop: prebujenje v pomlad ne prinaša samo prednosti!

21. 3. 2022; 02.15
Avtor: Andreja Novak, astrologinja
horoskop

horoskop foto: Dreamstime

Še ta teden (od 21. do 27. marca) stisnite zobe in dokončajte vse tiste stvari, ki vam dihajo za vrat.

Prebujanje v pomlad prinaša prednosti in slabosti, a če zaključite vse, za kar ni več podpore v zvezdah ali v vaši osebni energiji, boste ustvarili dobro okolje za sprejemanje novosti in se odprli dobri pomladi. Ker prihaja tudi Merkur v znamenje ovna, bo to okrepilo vašo nestrpnost in željo po spremembah.

»Čutim vedrino, mir in sproščenost ob sprejemanju vsega obilja, ki mi je namenjeno.« foto: Dreamstime



Afirmacija obilja za ta teden:
Kako se dobro pripravite na aktivacijo afirmacije obilja? Pred afirmacijo se čimbolj sprostite, ne premišljujete o ničemer, dih je dolg, globok in počasen. V mislih ali na glas izgovorite afirmacijo trikrat zapored, da gredo sprejete energije globoko v vaš sistem.
»Čutim vedrino, mir in sproščenost ob sprejemanju vsega obilja, ki mi je namenjeno.«

Oven 21. 3. – 20. 4.


LJUBEZEN
Ne boste si mogli pomagati in boste večino časa zunaj, med prijatelji in znanci. Javnost vas bo privlačila, saj boste imeli dober vpliv na vse, sočasno pa zaznavali prvinsko strast, s katero boste pritegnili zanimive ljudi.
ZDRAVJE
Ne pretiravajte z druženjem ter ne zapravite vse energije za druge. Ne razdajajte se toliko, nujno je, da spremljate svoje notranje počutje in prisluhnete telesu še ob pravem času. Tako se boste izognili številnim težavam.
DENAR
Starejše ali uradne osebe vam bodo stale ob strani in prek njih boste lahko marsikaj uresničili, zato se boste veliko gibali v njihovi družbi. Bili vam bodo v podporo v čisto vsem, kar se bo celo vam zdelo malo nenavadno, a boste čutili, da lahko to pomoč izpeljete v dobro vseh.
Kje vas čaka sreča?
Merkur prehaja konec tedna v vaše znamenje in vam bo že v nedeljo pokazal, kaj vse lahko naredite dobrega v naslednjem obdobju. Ne bojte se izziva, ki vas bo zares prav osrečil. Pokažite, kaj znate, komunicirajte in kreirajte s strastjo in na polno.

Bik 21. 4. – 20. 5.
LJUBEZEN
Uspešni boste povsod, kjer se boste pojavili. Pazite na strast in iskrice, ki se bodo hitro sprožile med vami in številnimi simpatijami, ki se bodo k javnemu projektu pridružile samo zaradi vas. Več časa boste usmerili v to smer, kot ste načrtovali, a se vam bo to zdelo smiselno.
ZDRAVJE
Fizično počutje vam bo pomembno, še posebej pa vaš videz, zato se boste precej ukvarjali z vsem okoli tega. Številne ideje vas bodo zaposlile in izpadli boste precej ekstravagantno, vsaj za večino ljudi, ki jih boste v tem obdobju srečali.
DENAR
Morda vas bodo zanimivi ljudje povabili v še bolj zanimivo sodelovanje, v velike načrte s še večjimi odgovornostmi. Iskali boste možnost, da ustvarite določen red ali sistem v vsem, a boste potrebovali še več ljudi. Zato se boste resnično angažirali v te projekte in začeli uživati v vsem, kar se bo dogajalo. Ker boste v središču pozornosti, vam bo vse to godilo.
Kje vas čaka sreča?
Če boste opazili druge ter začeli bolj zavestno negovati bližino, boste okrepili tako občutek za srečo kot za življenje. Vse vam bo postalo velik navdih.

Dvojčka 21. 5. – 20. 6.
LJUBEZEN
Še teden dni in vaš vladar bo prišel v znamenje ovna ter vas aktiviral tudi na področju ljubezni. Skozi sodelovanje se bodo razvili dobri odnosi in samski boste imeli veliko priložnosti za okrepitev zanimivih simpatij. Tisti v zvezi pa boste poskrbeli, da boste imeli priložnost izraziti svoja čustva in osvežiti odnos tudi skozi prepire.
ZDRAVJE
Če iščete prave odgovore ali rešitve, potem si zapisujte vprašanja in pod njih pišite tisto, kar vam pride na pamet. Do konca tedna boste dobili vse odgovore in tudi nasvete, kako napredovati.
DENAR
Teden posvetite jasnim zaznavam in se ne odločajte o stvareh, kjer nimate jasnih dokazov ali predlogov, da ne boste padli v težave drugih ljudi. Okrepite pozornost na svoje praktične stvari in materialno obilje bo sledilo.
Kje vas čaka sreča?
Zato se raje ta teden posvetite čustvom, instinktu, sodelovanju in iskanju ljubezni v sebi in okoli vas. To vam bo odgovarjalo in boste lažje sprejeli spremembe. Ne zanemarite ljubezni, naklonite ji čas, da vam ne pobegne.

Rak 21. 6. – 22. 7.
LJUBEZEN
Preteklost vas bo obremenjevala, še posebej, ker boste skrbno negovali spomine in vse slike preteklosti. Dobro je, da res očistite vse, kar čutite, da vas drži v preteklosti. Skozi ta proces boste doživeli tudi svoja spoznanja, kar vam je res pomembno.
ZDRAVJE
Največje spremembe ne bodo vidne navzven, temveč jih boste čutili vi sami. Čisto drugače se boste počutili in tudi drugače reagirali na zunanje situacije. Lažje boste zaključili komunikacijo z ljudmi iz preteklosti in se začeli zavedati svoje razpršenosti v mislih in energijah.
DENAR
Hvaležni boste usodi za nepredvidljive dogodke, pa čeprav ste se hudovali vnaprej in se želeli izmakniti. Zdaj boste lažje videli vse za nazaj, kako se je lepo uredilo in kakšno možnost vam je to dalo za popolno spremembo.
Kje vas čaka sreča?
Če si boste dovolili bolj praktično pogledati na svoja čustva in življenje, se bo veliko stvari postavilo na svoje mesto. Zato ustvarite dovolj miru in časa v svojem življenju, da boste imeli čas za razmislek iz različnih perspektiv, da vas trenutna čustva ne bodo bremenila.

Lev 23. 7. – 22. 8.
LJUBEZEN
V večje breme vam bodo nekateri odnosi, za katere ne boste točno vedeli, kaj želijo od vas, ali pa bodo stara čustva tako prepletena, da ne boste več čutili sedanjosti z njimi. Izolacija vam bo koristila in morda domači ne bodo tako navdušeni nad tem, a vam bo to samo potrditev, da vas in vaših potreb ne vidijo več.  
ZDRAVJE
Če boste prisluhnili svojim najbolj občutljivim ranam, boste lahko sprostili večja bremena iz srca, za katera lahko, da sploh niste vedeli, da so tam. Umirjeno dihanje vam bo koristilo, zato ga prakticirajte čim bolj počasi in sproščeno.
DENAR
Precej stvari boste morali razmisliti in postoriti brez gneče, zato se boste odmaknili od vseh in se lotili resnega razmisleka o vsem, kar morate pokazati in predstaviti navzven.
Kje vas čaka sreča?
Če meditirate, je potem zdaj odličen čas za to, saj boste s podporo duše dobili vse potrebne odgovore in sočasno tudi podporo iz višjih sfer. To vas bo osrečilo, saj boste čutili dober navdih in odnos do življenja.

Devica 23. 8. – 22. 9.
LJUBEZEN
Odmaknjeni boste od dogajanja in morda boste zaradi tega veliko bolj jasno videli svoje odnose in svojo vlogo, ki vam je v sedanjosti najbolj smiselna. Šele po teh spoznanjih se boste lahko odločili za drugačno življenje in se drugače postavili zase in zaživeli bolj individualno življenje ne glede na partnerski status in število vaših domačih.
ZDRAVJE
Če boste v tem obdobju slabo spali, se pred spanjem sproščajte, podaljšate čas meditacije ali pa jo izvajajte zjutraj in zvečer. 27. marca namreč prehaja Merkur v znamenje ovna in se vam lahko dogajajo čustveni uvidi in napovedujejo spremembe, ki vas podzavestno vznemirjajo. Sanje bodo morda jasnovidne.
DENAR
Delovno boste usmerjeni in skozi zadovoljstvo svojega poslanstva boste osebno rasli. To vam bo dobra pot, da boste popolnoma prevzeli odgovornost za svoje življenje, tudi za osebno.
Kje vas čaka sreča?
Srečni boste v polni povezanosti z življenjem, in če boste v dogajanju ohranili svoj notranji mir, boste bogato poplačani. Nadvse je namreč pomembna vaša celovitost, ki vam naj postane najpomembnejša.

Tehtnica 23. 9. – 23. 10.
LJUBEZEN
Imeli boste odlično podporo med prijatelji, zato se boste morda odlično zabavali in si privoščili veliko več druženja kot sicer. Pazite na strast in iskrice, ki se bodo aktivirale med številnimi simpatijami, ki se bodo k projektom pridružile morda samo zaradi vas.
ZDRAVJE
Sledite svojim načrtom, povezanim s svojim počutjem, in to ne glede na vse delo in ostale povezave z drugimi. Nujno je, da vpeljete čas zase in se ga držite dan za dnem. To vas bo podprlo na dolgi rok.
DENAR
Javnost se bo dobro odzivala na vas, zato vam ne bo nič težko narediti. Uspešni boste povsod, kjer se boste pojavili. Morda se boste pridružili kakšni organizaciji ali dobrodelnim zadevam, saj boste čutili, da je zdaj optimalen čas za to.
Kje vas čaka sreča?
Imeli boste potrebo, da najdete optimalne možnost za red in sistem v vsem, zato boste potrebovali več ljudi s podobnim načinom razmišljanja. Delovni boste in uživali v vsem, zato boste sijali od sreče. Če boste poskrbeli še za svoje stvari bolj sistematično in vztrajno, boste sreči omogočili dolgoročno sobivanje.

Škorpijon 24. 10. – 22. 11.
LJUBEZEN
Spoznali boste nove vrednote in dober način sodelovanja, ki vam bo prišel v kri in boste s tem vse spremenili. Dovolite si spremeniti nekatere poglede na vaše odnose in doživeli jih boste lahko čisto drugače, bolj srečno in veselo.
ZDRAVJE
Čakanje in prelaganje opravkov je edina stvar, ki jo morate v tem času opustiti, če želite maksimalno sprejeti vsa darila, ki jih ima življenje za vas. Opuščajte preteklost korak za korakom in si dovolite popolno prenovo.
DENAR
Usoda ima številna darila za vas, zato odgovarjajte na klice, sodelujte v odnosih in bodite v vseh pogledih zelo praktični in tudi sproščeni. Tako boste lahko uresničili svoje številne nenavadne ideje, ki bodo imele velik odziv med ljudmi, vam pa koristile, da si boste pridobili v novi družbi širše zaupanje in podporo.
Kje vas čaka sreča?
Upoštevajte svoj navdih in intuicijo ter se ne obotavljajte v ničemer, tako boste dosegli srečo in občutek za dobro življenje. Usoda je zdaj na vaši strani, zato samo sodelujte z njo na polno.

Strelec 23. 11. – 21. 12.
LJUBEZEN
V odnosih boste bolj iskreno začeli kazati, kaj vam je všeč in kaj ne. Samo tako boste lahko pomirjeni s sabo in sočasno z vsemi, ki so prepričani, da vam lahko narekujejo vaš tempo življenja. Čas bo za malo odmika od javnosti, saj boste imeli prevelike napore v odnosih, da bi lahko še ves prosti čas dali drugim. Odmaknjenost vam bo jasno pokazala, s kom in čim je povezano vaše življenje. Lahko pa, da vas bo strah sprememb.
ZDRAVJE
Utrujeni boste in potrebovali boste čas za regeneracijo ali za pogovor s svojo dušo. To vam bo bolj koristilo, saj boste dobili še vsa sporočila glede vsega, če si boste samo upali zaupati in sprejemati tako, kot je zares. To bo okrepilo vašo regeneracijo in vam prineslo upanje.
DENAR
Ko se boste sprostili, bodo začela deževati darila in tudi ideje. Vse bo drugače in lahko boste začeli načrtovati svoje materialno življenje. Ne zanašajte se na druge, temveč sprejmite popolno odgovornost zase.
Kje vas čaka sreča?
Sreča je čisto z vami. Saj se morate pri sebi odločiti za nekatere stvari, ki vam bodo spremenile življenje, predvsem pa vam dale občutek, da živite.

Kozorog 22. 12. – 20. 1.
LJUBEZEN
Čustveno bodite iskreni s sabo ter pri odločitvah, ki jih boste v tem času sprejemali. To vam bo počasi spremenilo način razmišljanja, da boste bolj sproščeni v filozofiji življenja.
ZDRAVJE
Če boste sledili usodi, vam bo dobro počutje sledilo, a morali boste izstopiti iz svojih običajnih strahov, zato boste morda imeli manjše reakcije, ki jih lahko spregledate, saj bodo te samo testirale, ali boste šli naprej ali se umaknili.
DENAR
Čaka vas odlična podpora za obnovitev smisla življenja in zaključevanja nesmiselnih stvari. Zadnji krajec Lune v vašem znamenju namreč vibrira prav z namenom, da se stvari same zaključijo, če boste le pokazali svojo strast za nove stvari in predvsem novo budnost in strast, usmerjeno predvsem v lastno življenje.
Kje vas čaka sreča?
Če boste aktivni v vseh stvareh, ki so vam pomembne, boste postali najsrečnejši človek in vse bolj na svoji dobri strani. Od vas je zdaj namreč odvisno, kam se bo nagnila tehtnica srečnega življenja. Kakšne ljudi in okoliščine boste pritegnili in kako se boste odprli dobrim stvarem. Zato kar pogumno in sprejemajte srečo na vsakem koraku.

Vodnar 21. 1. – 18. 2.
LJUBEZEN
Srečali se boste z ljudmi, ki se vas bodo globoko dotaknili, tudi na osebni ravni, in v vas aktivirali iskrice strasti, kar vam bo zanimivo, a sočasno boste začeli razmišljati o svojem partnerskem odnosu. Morda se boste srečali z nekdanjo ljubeznijo in se bodo čustva spet odprla.
ZDRAVJE
Toliko srečanj z ljudmi v živo boste doživeli, da boste prav izčrpani od tega. Pozabili ste že namreč, da se ob pristnih stikih dogaja veliko več, kot je namen, in vse to vam je zdaj preveč, vas izčrpa pa tudi zmede.
DENAR
Veliko časa boste posvetili javnosti, kar vas bo najprej navduševalo, saj boste zadovoljni, da ste malo izven rutine, a že po nekaj dneh si boste zaželeli nazaj v svoj vsakdanjik, saj vam bo čisto prenaporno. A rezultati bodo odlični.
Kje vas čaka sreča?
Srečni boste ob vseh spremembah, ki se bodo dogajale, saj boste dojeli, da še vedno štejete pri tistih ljudeh, ki so vam pomembni, in da prav tako lahko naredite odličen vtis na kogarkoli, kar vam je pomembno.

Ribi 19. 2. – 20. 3.
LJUBEZEN
Ljubezen vam bo zanimiva bolj kot ideja in kakovost, ki vam daje navdih in veselje za nadaljevanje vsega, kar želite izpolniti v življenju. Lepo vam je, če je ob vas, a boste v tem času predani poslanstvu.
ZDRAVJE
Zaželeli si boste malo odmika in časa zase, da boste o vsem lahko dobro razmislili. Utrujeni boste in potrebovali čas za meditacijo ali okrepitev notranjega navdiha.
DENAR
Čaka vas veliko dejavnosti. Morali se boste odločiti, v katero smer boste najprej usmerili svojo energijo ter kako se boste lotili vsega skupaj. Pojavilo se bo nekaj, kar boste delali prvič, malo boste živčni in panično iskali pomoč, na koncu se boste pa zavedli, da imate vse, kar potrebujete, in da se morate samo sprostiti in vse narediti po svoje, tako kot najbolje zmorete.
Kje vas čaka sreča?
V odnosih boste bolj iskreni, ne boste več tolerirali vse tisto, kar vas zares moti. To bo ne samo osrečilo vas, temveč tudi vse ostale, saj se bodo stvari hitro razrešile v obojestransko zadovoljstvo.

prejšnji članek
Da preženemo vetrove, jejmo kumare in papajo
Zdravje
Da preženemo vetrove, jejmo kumare in papajo
naslednji članek
Letošnji svetovni dan Downovega sindroma o pojmu vključevanja
Zdravje
Letošnji svetovni dan Downovega sindroma o pojmu vključevanja
#obraziavenija
obraziavenija