stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Horoskop
 

Tedenski horoskop: čas je za druženje in zabavo

18. 7. 2022; 01.00
Avtor: Andreja Novak, astrologinja
horoskop

Kaj napovedujejo zvezde? foto: Profimedia

Ker Sonce sledi v znamenje leva, se odpira obdobje dobrega druženja, sodelovanja in veseljačenja z ljudmi, s katerimi se najbolje počutite. Ne držite se doma.

Novo obdobje za prenovo vašega videza, življenja ali odnosov. Ugotovite, na kaj ste ponosni v življenju, saj Merkur prehaja v znamenje leva. To vam bo dalo odlično podporo, da še bolje postavite tisto področje ali stvari, ki so vam pomembne. Ker tudi Sonce hitro sledi v znamenje leva, se torej odpira obdobje dobrega druženja, sodelovanja in veseljačenja z ljudmi, s katerimi se najbolje počutite. Ne držite se doma, če pa že, povabite dobro družbo k sebi. Levi, vse najboljše!

»Uživam v finančni varnosti, ki je stalnica v mojem življenju.« foto: Profimedia

Afirmacija obilja za ta teden:
Kako se dobro pripravite na aktivacijo afirmacije obilja? Pred afirmacijo se čim bolj sprostite, ne premišljujete o ničemer, dih je dolg, globok in počasen. V mislih ali na glas izgovorite afirmacijo trikrat zapored, da se sprejete energije sprostijo globoko v vaš sistem.
»Uživam v finančni varnosti, ki je stalnica v mojem življenju.«

Oven 21. 3. – 20. 4.
LJUBEZEN
Imeli boste priložnost odkriti negativne misli, ki vas odmikajo od uspešnega, zdravega in ljubezni polnega življenja. Malo manj boste občutljivi na mnenja drugih, še zlasti če se boste vsaj malo posvetili sebi.
ZDRAVJE
Nikakor se ne boste mogli izviti iz odgovornosti in oditi po svoje ne glede na to, kakšne prijeme boste uporabili. Ni čas za to, da se odmikate od dolžnosti niti od skrbi za svoje zdravje.
DENAR
Občutljivi boste in trmasti ter še nesrečni ob tej kombinaciji. Reši vas lahko samo iskrenost in to v vsakem trenutku. Osredotočite se na želene rezultate in zadovoljni boste. Zadnji krajec v vašem znamenju vas vabi, da zaključite tiste stvari, ki ogrožajo vaše zdravje ali službo.
Kje vas čaka sreča?
Srečno boste zaživeli, ko boste nase pogledali bolj analitično. Razmislite, katere razvade vam spodjedajo dobro počutje. Preverite tudi, ali si sami povzročate težave s prehitrimi odzivi na vse, kar se dogaja okoli vas. Čas je namreč, da začnete živeti bolj v miru, a morate zato uporabiti svojo glavo in začeti razumeti sebe.

Bik 21. 4. – 20. 5.
LJUBEZEN
Ljubezenska avantura se bo pojavila skozi neuspešen posel. Zdelo se vam bo, da je bilo vse zaman. To vam bo okrepilo optimizem za nadaljevanje službene poti, a previdno s strastjo. Venera prehaja v znamenje raka 18. julija in bo podprla harmonijo v družini, kar vas bo zelo osrečilo.
ZDRAVJE
Vzemite si čas zase, za svoje počutje in z domačimi skupaj poskrbite za bolj zdrave navade. Tako boste sočasno več z družino in še naredili to, kar je izjemnega pomena za vas in vašo kakovost življenja.
DENAR
Ne glede na načrtovanje boste nekako obtičali med dvema ognjema in se ne boste znali odločiti, kaj bi raje. Zato boste zadovoljni, ko vam bodo nenadne spremembe pokazale pravo pot.
Kje vas čaka sreča?
Srečni boste, če se ne boste upirali predlogom, ki jih bo imel partner ali simpatija. Dovolite si slediti in sodelovati, saj bo to nekaj novega za vas in boste vse doživljali veliko globlje. To bodo tisti trenutki življenja, ki se jih boste z veseljem in zadovoljstvom spominjali. Manj zadovoljno pa se boste spominjali predolgih dni v službi, zato pazljivo izbirajte.

Dvojčka 21. 5. – 20. 6.
LJUBEZEN
Merkur 19. julija prihaja v znamenje leva, kar vam bo okrepilo samozavest in magnetizem strasti. Čeprav boste na začetku še malo čustveni in nihajoči, se boste pripravljeni o vsem pogovoriti in sodelovati, kjerkoli bo treba.
ZDRAVJE
Dobro vam bodo šle obveznosti na dolgi rok, ko boste morali pokazati dobro vizijo, saj boste hitro in jasno vse razložili. Težje vam bo vse skupaj narediti vsak dan sproti, utrujenost in obremenjenost bosta namreč premočni.


DENAR
Zatiranje čustev in pozabljanje na svoje poslanstvo vam lahko povzročita materialne težave, ki pa jih bo treba urediti. To vas bo malo pretreslo, saj boste spoznali, kaj si delate.
Kje vas čaka sreča?
Okrepila se vam bo samozavest, saj boste povsod deležni naklonjenosti. Sproščeni boste in instinkt se vam bo okrepil, kar vas bo osrečilo. Hitro boste začutili, kdo je na vaši strani, kdo pa vas želi samo izkoristiti za korake naprej. Končno boste lahko naredili red na svojem materialnem področju in se čisto konkretno rešili vseh, ki so živeli na vaših ramenih in vas utrujali.

Rak 21. 6. – 22. 7.
LJUBEZEN
Venera že v ponedeljek vstopi v vaše znamenje, kar vas bo odprlo za romantično ljubezen in sledenje srcu v vseh pogledih.
ZDRAVJE
Ne boste mogli vsega držati pod nadzorom in se še zabavati, zato boste pustili, da gre vse svojo pot. Precej boste delovni, a vseeno boste največ pozornosti namenili partnerstvu, ki ga boste želeli zaščititi. Popazite na svoje počutje, pijte dovolj tekočine.
DENAR
Usmerjeni boste v kreativnost, na katero boste sočasno ponosni in občutljivi. Vsa pozornost bo namenjena osebni sreči, ki vas bo okrepila v notranji moči in doživljanju predvsem sebe.
Kje vas čaka sreča?
Strastni boste v vsem, česar se boste lotili, še najbolj pri ustvarjanju svojega doma in uživanju v njem. Srečni in kreativni boste. A obstaja nevarnost, da vas bo družba zvabila po svoje in da boste podoživljali svojo mladost z ljudmi, ki so za vas popolni tujci. Samski pa tudi raje kot gnečo izberite bolj intimno družbo, kjer boste lahko našli ljubezen življenja. Poskušajte ne dramatizirati, bodite čim bolj iskreni pri doživljanju in tudi v pogovorih s simpatijami.

Lev 23. 7. – 22. 8.
LJUBEZEN
Pokazali boste svoje prioritete in želje, a vam partner ne bo verjel, zato boste pogosto jezni zaradi vsega dokazovanja. To lahko pripelje do čustvene nestabilnosti in tudi materialnih težav. Zato boste morda padli v objem simpatije, ki vas bo razumela.
ZDRAVJE
Samozavest se vam bo okrepila in globoko zakopana strast do življenja bo prišla na plan. Vaš nov ali okrepljen magnetizem, s katerim boste povsod nosili iskrice strasti, seveda ne bo ostal neopazen.
DENAR
Dobri odnosi bodo pripeljali do uspešnosti v konkretnem poslu. Če pa ste se v preteklosti preveč odmikali od resnice, bo za vas precejšen izziv, kako vse skupaj izpeljati.
Kje vas čaka sreča?
Prihaja vaše najsrečnejše obdobje, saj v vaše znamenje 19. julija pride Merkur, 22. julija pa še Sonce. To vas bo odprlo za optimistični vidik življenja, o vsem se boste lahko pogovorili, vsi vam bodo naklonjeni in z lahkoto boste lahko razmišljali o vseh mogočih stvareh. Simpatije vas bodo obkrožale, in če ste samski ter se do zdaj še niste odločili za zvezo, bodo možnosti zdaj najboljše.

Devica 23. 8. – 22. 9.
LJUBEZEN
Strast bo okrepila vašo samozavest in povsod boste sprejemali zanimive in naklonjene poglede in besede. Morda bo to obdobje izredno pomembno in se boste odločili za večje spremembe na materialnem področju, saj boste čutili dovolj moči in sočasno predanosti življenju.
ZDRAVJE
Odprti boste za novosti in transformacijo konkretnega življenja. Takoj, ko bo mogoče, boste vse zamenjali in se odmaknili od tistih, ki so vas resnično utrudili. Ne morete biti to, kar niste.
DENAR


Služba, posel in zdravje bodo na prvem mestu, a se boste morali krepko potruditi, da boste zaščitili svoje materialne dobrine. Pazljivo, da vas ne odnese vaša nenadna jeza.
Kje vas čaka sreča?
Merkur 19. julija preide v znamenje leva, kar vam bo okrepilo željo in podporo po osebni moči in realizaciji nekaterih najsrčnejših želja. Čeprav boste na začetku malo čustveni in nihajoči, se boste pripravljeni o vsem pogovoriti in sodelovati, kjerkoli bo treba. To vas bo osrečilo. Hrepeneli pa boste po mirnem in ljubečem domu, v katerem ste čisto razumljeni in sprejeti.

Tehtnica 23. 9. – 23. 10.
LJUBEZEN
Optimistični boste in se veselili novih stvari, predvsem druženja v družinskem krogu. Sproščeni boste, in kar je še boljše, ne boste se več pustili zaplesti v težave ali delo drugih, kar vam bo prineslo veliko prostega časa. Seveda ga boste porabili za ljubezen in sanjarjenja, ki vam bodo dala motivacijo za nove odločitve za boljše življenje.
ZDRAVJE
Nujno je, da se usmerite v konkretno fizično delo, kjer se boste imeli priložnost okrepiti in nežnost lažje usmeriti v ustvarjalnost. To bo izboljšalo vaše počutje.
DENAR
Kreativnost in zaposlenost z najljubšimi stvarmi vas bosta popolnoma sprostili, a tudi odrezali od okolja. Predani boste strasti v življenju in ne boste imeli potrebe po spremembah.
Kje vas čaka sreča?
Iskali boste rešitev za srečo v življenju, ki si jo želite, a ste preveč občutljivi, da bi jo sprejeli. Iskrena komunikacija in čutenje sebe bosta pravi ključ do dobrega življenja.
Venera prehaja v znamenje raka 18. julija in bo podprla harmonijo v družini, kar vas bo osrečilo in sočasno naredilo še bolj čustveno občutljive.

Škorpijon 24. 10. – 22. 11.
LJUBEZEN
Videli boste, da okolica močno vpliva na vas, zato se boste odločili urediti vse problematične stvari doma oziroma dokončati prenovo ali reorganizacijo, ki vam bo bolj ustrezala.
ZDRAVJE
Močni boste navzven in dali boste vse od sebe, da spremenite svoj način življenja in uredite pogoje sodelovanja. Ne skrivajte čustev, temveč jih jasno pokažite. Ob vsem, kar boste naredili, se boste počutili resnično dobro. Začeli boste res uživati v delu, snovanju idej in novih načrtov.
DENAR
Odličen navdih boste imeli za spremembe doma in predvsem pri urejanju materialnih dobrin. Ne glede na vreme in okoliščine boste želeli ali morali urediti nekatere stvari, ki pa vam bodo dale voljo še za druge spremembe.
Kje vas čaka sreča?
Jasno vam bo, da zdaj ne morete spremeniti ničesar, temveč samo slediti usodi in dogajanju. Življenje vas bo usmerilo v dobre spremembe, in če boste opustili vsa pričakovanja, boste zelo srečni. Vse to vas bo prebudilo ter vam dalo novega zanosa za vse nove stvari in konkretno delo.

Strelec 23. 11. – 21. 12.
LJUBEZEN
Preveč boste čustveni in občutljivi, da bi vas bližnji resno jemali. Zato seveda ne boste dosegli rezultatov, ki si jih želite. Če boste doma imeli zunanjo pomoč pri delu, pazite, da se ne zapletete v ljubezensko afero, saj bo prinesla veliko zmedo in manj narejenega.
ZDRAVJE
Sprostite se, saj vas imajo radi, in prepustite življenju, da vse uredi. Zelo dober čas je za ureditev domačih temeljev ali prenovo načina življenja, ki vas bo vse bolj podpiralo.
DENAR


Ne boste mogli pobegniti od lastne odgovornosti glede materialnih dobrin. Prenehajte zapravljati, raje preverite, kakšne so možnosti, da zaslužite več denarja in uredite materialne dobrine.
Kje vas čaka sreča?
Skozi sprostitev boste deležni odličnih idej in z lahkoto si boste vse vizualizirali. Morda boste podedovali nekaj vrednega, denar ali hišo, parcelo, saj vas bodo zvezde tudi v tej smeri dobro podpirale. Vse se bo zgodilo tako nenadoma in brez vašega sodelovanja, da bo res pravo presenečenje. Ne upirajte se vsemu temu, ampak sprejmite s hvaležnostjo.

Kozorog 22. 12. – 20. 1.
LJUBEZEN
Življenje bo preveč intenzivno, a ne boste mogli pobegniti. Pokažite svojo moč, pa tudi nežna čustva navzven, ter začnite živeti jasno, ne da čakate na odobritev okolice.
ZDRAVJE
Ohranite kreativnost in željo po dobrih spremembah, in ko se ob nečem ne počutite pomirjene, tega ne storite. Imejte spoštovanje do notranjega instinkta, ki bo tokrat precej glasen, če kaj ne bo potekalo v vaši smeri.
DENAR
Pazljivo, da si po neumnem ne nakopljete večjih finančnih stroškov in s tem težav, ki jih res ne potrebujete. Preden domačim karkoli obljubite, preverite, kaj vam res govorijo in kakšne ideje imajo; da bi jim vi morali pomagati z denarjem ali podpisom za kredit ali kaj podobnega. Ker se to očitno ne bo najbolje izšlo, je torej smiselno preveriti vse možnosti, ki bodo morda veliko bolj preproste, kot se zdi na prvi pogled.
Kje vas čaka sreča?
Nič ne bo šlo tako, kot ste načrtovali, zato boste vse izpustili iz rok in začeli celo dobro sodelovati z okolico. Ugotovili boste, da je tako življenje veliko bolj zabavno, in ustvarili nov način delovanja, ki vas bo osrečil.

Vodnar 21. 1. – 18. 2.
LJUBEZEN
Vabili boste ljudi domov in kar naenkrat boste presenečeni nad številnimi gosti, ki bodo prišli samoiniciativno. Ne boste se pustili motiti, temveč boste izrazili ideje, ki bodo lepo sprejete.
ZDRAVJE
Ne krivite drugih za stvari, ki jih nosite s sabo iz preteklosti, temveč se sprostite in sproti odzivajte na vse, kar se bo dogajalo. Opustite pa sodbe okolja, še posebej v soseski, saj s tem obremenjujete samo sebe.
DENAR
Imeli boste številne ideje za spreminjanje domačih temeljev, a boste morali poskrbeti tudi za stike z okoljem, tako da boste malo razcepljeni, kaj zares početi. Pretiravali boste z delom. Ne bodite prestrogi do sebe in drugih, saj se lahko zgodi, da boste ravno zaradi preteklosti preveč odrezavi in nestrpni ter si zakuhali težave v službi.
Kje vas čaka sreča?
Ne glede na to, kako se boste želeli sprostiti in se organizirati čisto po svoje, se nikakor ne bo razpletlo po vaših željah. Zato je mogoče bolje, da se sprostite in dovolite, da vam življenje pokaže ravnovesje. Nova spoznanja vam bodo pomaga spremeniti način razmišljanja tudi o sebi.

Ribi 19. 2. – 20. 3.
LJUBEZEN
Odlično se boste počutili doma, zato se vam morda v tem času ne bo dalo hoditi nikamor. Tudi če imate dopust, boste dopustovali doma in se lotili tistih dobrih stvari, ki jih nikoli niste imeli časa urediti. Če boste doma karkoli prenavljali, pazite, da se ne zapletete v afero z zunanjo pomočjo. To bi lahko ustvarilo veliko zmede in več težav, ki jih boste morali sproti reševati.
ZDRAVJE
Zelo vam bo namreč pomembno, kako se počutite v katerem okolju. Umetnost v vseh oblikah se vas bo v tem obdobju bolj globoko dotaknila ter vam dala navdiha in odličnih idej za naprej.
DENAR
Ne glede na poletje se ne boste mogli izogniti obveznostim. Načrti bodo zahtevali svoje in treba bo poskrbeti za vse materialne vidike, kar vam bo odlično uspelo.


Kje vas čaka sreča?
Uspelo vam bo urediti številne materialne dobrine ter uresničiti dobre ideje in dolgoročne načrte. Srečni boste, saj boste videli, da je to šele začetek poti, ki se vse bolj odpira. Ne upirajte se lepi dediščini po ženski strani, ki vam bo morda padla z neba.

prejšnji članek
Hrana za koncentracijo in možgane
Kulinarika
Hrana za koncentracijo in možgane
naslednji članek
Je snemanje šova Sanjski moški predčasno končano?
Resničnostni šovi
Je snemanje šova Sanjski moški predčasno končano?
#obraziavenija
obraziavenija