nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Horoskop
 

Tedenski horoskop: Lepe besede odpirajo neznana vrata

17. 4. 2023; 01.00
Avtor: Tadej Šink, horarni astrolog, 041 428 966
pexels-photo-6944686

psihološka astrologija foto: Pexels

Zgraditi most med fizičnim in duhovnim aspektom življenja je umetnost in velika danost.

Astrologija človeka dojema kot vpetega v prostor in čas, vendar z možnostjo, da se skozi delo na sebi razvije, osebnostno raste, razvija pozitivne misli in dobre odnose z drugimi. Pri tem se pojavljajo tako prijetna občutja kot občutja, ki nam niso vedno v ponos. Toda prav lepe besede so ključ do srca in odpirajo neznana vrata.

Dandanes je marsikdo za to prikrajšan in čas je, da vsak opravi analizo ter najde v sebi in drugih vsaj nekaj pozitivnega in harmoničnega. Začeti pa mora pri sebi in to ga bo tudi motiviralo. Duhovna znanja so dobro orodje pri odkrivanju globlje resnice in spoštovanja do sebe in drugih.

Ta teden sicer pričakujemo mlaj (v četrtek), ki prinaša drzne odločitve in preobrate. V soboto nastopi retrogradni Merkur, ki prinaša nekaj več dinamike v besedah, potrebna pa bo tudi previdnost v transportu.

Oven

Ljubezen: Do četrtka, ko nastopi mlaj, boste bolj občutljivi, pridobili pa boste tudi nekaj novih informacij. Pogovori vam prinašajo ravnovesje in skladnost. Srčni izvoljenec bo konec tedna pripravljen na sodelovanje in glede na zvezdne namige bo med vama veliko romantike.

Denar: Če boste naredili načrt, boste našli motivacijo in stvari tudi uresničili. Modro je, če predelate nekaj iz preteklosti in iz tega izluščite nauk. Poglobili se boste tudi v denarne zadeve; uspeh boste dosegli po majhnih korakih.

Zdravje: Mars vam bo dal koristne napotke, kaj je treba spremeniti in kaj sprejeti. Odgovore boste poiskali v tišini srca; čas bo namenjen doseganju ravnovesja. Sprostili se boste ob glasbi in v življenje vnesli več barv. Sicer vam daje energijo tudi bela barva.

Bik

Ljubezen: Merkur vam prinaša več spoznanj in ugodnih rešitev, kar boste dobro uporabili tudi v ljubezni. Zvezdni namigi kažejo, da ste v plodnem obdobju, obdajale vas bodo prijetne besede in harmonija. Ljubezen do sebe je ključ do notranje modrosti.

Denar: Imate dobre iztočnice za napredovanje, a je treba pred tem premisliti vse okoliščine. Vztrajni boste, sledili boste svojim ciljem in motivaciji. Ta teden boste veliko stvari opravili sami. Na področju denarja je čas poglobljene analize.

Zdravje: Do četrtka boste v nekoliko občutljivi fazi in predelati boste morali nekaj omejitev. Po drugi strani boste v svoje življenje privabljali ljudi, ki vas bodo osrečili in vam dali novo moč in voljo. Nekaj časa boste namenili raziskovanju osebne rasti, branju in prijetnim pogovorom.

Zvezde in planeti za prihodnje dni obetajo živahen ples. foto: Dreamstime

Dvojčka

Ljubezen: Srčnemu izvoljencu boste predstavili nove vrednote in jih bo tudi sprejel. Energijo vam bo dajala rdeča barva, tako boste pridobili več motivacije. Rdeča nit bodo spodbudne besede, prinašajo napredek v romantičnem pogledu. Sledili boste glasu srca.

Denar: Mlaj prinaša v četrtek neka nova spoznanja, kanček drznosti in napredek. Toda vseeno ostanite previdni in preudarni. Ključno je, da opravite analizo in premislite vzorce delovanja. Izmenjava mnenj vam bo izjemno koristila na delovnem mestu.

Zdravje: Pozitivne misli vam bodo v oporo, v njih najdete motivacijo. Poglobili se boste vase in odkrili določena znanja, ki vam bodo v ponos. Izpolnjenost boste občutili, če boste lahko počeli vse tiste stvari, ki so vam v osebni navdih.

Rak

Ljubezen: Romantična energija vas bo polepšala in s srčnim izvoljencem boste znali slediti svojim sanjam. Odlično se boste počutili doma, kjer najdete mir in ravnovesje. Prelomnica konec tedna prinaša nekaj novih znanj in orodij, da boste bolj poglobljeno sledili srcu.

Denar: Ključ do uspeha bodo dogovori; tudi Merkur ima dobre iztočnice za vaš osebni napredek. Naredili boste korak naprej in vzeli vajeti v svoje roke. Ta teden boste spoznali zanimive ljudi, ki prinašajo plodne zamisli ali poslovna sodelovanja.

Zdravje: Vzemite si čas za veselje, tako boste pridobili navdih. Poiščite ravnovesje in skladnost v besedah. Sprostile vas bodo narava in aktivnosti na prostem, ali pa pisanje občutkov in izrazna umetnost.

Lev

Ljubezen: Ognjeno srce bo simbol tega tedna, prinaša moč in voljo. Pridobili boste več informacij, ki vam bodo v pomoč. Vse bo v duhu pogovorov in izmenjave mnenj. Konec tedna vas bo srčni izvoljenec presenetil s pozitivnim mnenjem.

Denar: Merkur vam bo pri službenih zadevah pomagal. Spremembe bodo sicer od vas zahtevale več odgovornosti, a bodo pozitivne. Predvsem se naučite opazovati, tako se boste mnogo naučili od drugih ljudi. Srečen dan: četrtek.

Zdravje: Poglobiti se boste morali v vsa tista opravila, ki ste jih odlagali, in opraviti osebno analizo. Sprejeli boste neko modro odločitev, v osebni rasti pa boste našli tudi navdih. Zapisovanje občutkov vas vodi do notranjega uvida.

Devica

Ljubezen: Notranje ravnovesje boste dosegli ob odkritih pogovorih. Izzivi v odnosu bodo nakazali, kaj je treba spremeniti in do katere mere. Pomembno vlogo bo imelo sodelovanje, kjer lahko oba naredita korak naprej. Veliko bo romantične energije.

Denar: Osebni magnetizem vam bo v pomoč, da nekaj spremenite. V ospredju bodo odnosi in ob opazovanju teh boste uvideli, kaj naj bi izboljšali. Konec tedna, ko vam bo naklonjena Venera, se bodo zadeve uredile in lahko boste napredovali.

Zdravje: Narava vam bo povrnila izgubljeno energijo in ugotovili boste, kako počutje še izboljšati. Pomembne so tudi pozitivne misli, sploh pri povezovanju z drugimi. Energijo vam bo dajala smaragdna barva, sicer pa tudi prava izbira besed.

Tehtnica

Ljubezen: Teden bo v znamenju plodne energije in odprto boste sprejeli tudi spremembe. Roko na srce, srčni izvoljenec vam bo nastavil ogledalo in treba bo stopiti korak naprej. Ravnovesje prinaša diplomacija, in sicer v četrtek, pred tem bo bolj pikantno.

Denar: Merkur vam bo dal nekaj uporabnih napotkov, potrebno bo tudi raziskovanje. Sicer boste pri denarju sledili načrtu, pa čeprav z določenimi popravki. V navdih vam bodo zamisli drugih, več bo tudi sodelovanja in podpore sodelavcev.

Zdravje: Predelati boste morali nekaj iz preteklosti, v tem najdete modrost. Kljub vsem obveznostim si vzemite čas zase in za vse tiste dejavnosti, ki vas veselijo. Poglobili se boste v svet intuicije in iskali višji smisel v življenju.

Škorpijon

Ljubezen: Pluton vam bo podaril veliko moč, sledili boste svojim notranjim kažipotom. Čeprav od nekdaj blestite v intuiciji, vas bo srčni izvoljenec še posebej presenetil in skupaj bosta našla pravo pot. Res pa je, da je vsak na svoj način občutljiv, in tako bo ta teden potekala tudi igrica vroče-hladno.

Denar: Poglobili se boste v množico obveznosti, uspeh pa bo prišel, ko boste naredili prerez in rekli bobu bob. Merkur vam bo dal več notranje moči, od drugih pa boste prejeli povratno informacijo, kaj je treba spremeniti. Uspeh pri denarju pričakujte v petek in soboto.

Zdravje: Sodelovanja vas bodo dobesedno polepšala in vam dala nekaj smernic pri spremembah. Spremljali vas bosta sreča in močna volja. Modra barva je tokrat znamenje drznosti in učinkovitih preobratov. Počasi se daleč pride.

Strelec

Ljubezen: Pričakujte zanimive iztočnice za rast, marsikaj bo potekalo po vašem načrtu. V ospredju bodo pogovori; najprej bodo razburljivi, toda vse se bo uredilo. Mlaj (v četrtek) prinaša nov načrt, konec tedna pa bo v znamenju harmonije in romantike.

Denar: Poiskali boste izzive, o katerih ste prepričani, da se vam bodo obrestovali. Pridobili boste več znanja in izkušenj, s katerimi si boste lahko pomagali. Konec tedna boste več časa namenili vrednotam na tem področju, in glede na to ne bo presenečenj.

Zdravje: Naredili boste načrt, kaj postaviti v ospredje, in se o tem dodatno poučili. Pri čustvih boste v vlogi opazovalca, a se je dobro osredotočiti tudi na dajanje. Raziskovanje prinaša modre odločitve. Energijo vam bodo povrnili telovadba ali sprehodi.

Kozorog

Ljubezen: Obiskala vas bo vila dobrega počutja in vam podarila neko spoznanje. Premislili boste pojem ljubezni in tako našli še več zadovoljstva. Res pa je, da bo prelomnica šele konec tedna; prej je treba opraviti osebno analizo, kaj si sploh želite.

Denar: Odločili se boste, kam boste vlagali več energije, in si tako zagotovili uspeh. Saturn vam daje nekaj dobrih možnosti, kako postati še bolj učinkoviti. Teden bo primeren za nakupovanje, znali se boste tudi razvajati.

Zdravje: Če se boste znali razveseliti, bo tudi vse drugo prav. Nekaj časa boste vendarle preživeli v tišini, tako boste našli motivacijo za morebitne preobrate. Dobro je, če telesu privoščite dodatne vitamine v naravni obliki. Sprostite pa se lahko ob dobri glasbi.

Vodnar

Ljubezen: V dvojini bo čas za raziskovanje odnosa in napredovanje prek določenih ovir. Znali se boste tudi postaviti zase in odločno povedati svoja stališča. Toda ta teden bo še posebno poučno sodelovanje, izbira pravih besed. Poudarek bo torej na pogovorih.

Denar: Predelali boste določene omejitve iz preteklosti in tako boste lažje sledili svojim sanjam. Toda daleč od tega, da bi takoj dosegli vse; počasi boste stopali na pravo pot. Uspehi bodo zaznamovali predvsem konec tedna, pri tem pa bosta pomembni preudarnost in ekonomičnost.

Zdravje: Opravili boste osebno analizo in spoznali, kaj si v resnici želite in do katere mere se lahko sprostite. Prijatelji vam bodo pomagali videti stvari s pozitivne plati, a sprejeti bo treba tudi nekaj omejitev. V iskrenem pogovoru boste spoznali, kam je modro vlagati energijo, da bo sledila nagrada.

Ribi

Ljubezen: Teden vam bo prinesel romantiko in skladnost, pa tudi večjo pozornost drugih. Srčni izvoljenec vas bo pri tem podprl, a bo imel tudi nekaj svojih zamisli. Obisk gledališča ali kakšne umetniške dejavnosti vam lahko da poseben navdih. Sicer pa boste hrepeneli po varnosti.

Denar: Na delovnem mestu se bodo zadeve odvijale po pričakovanjih, Merkur bo ustvaril dobro vzdušje in neke besede vam bodo vlile zaupanja. Glede denarja se boste znali postaviti zase. Rdeča barva vam je pri napredovanju v spodbudo.

Zdravje: Glede na zvezdne namige boste morali popaziti na svoje počutje, telesno pa je občutljiv predel grla. Odločitve, ki jih boste sprejemali ta teden, bodo preudarne. Konec tedna vas bo obiskala vila plodovitosti, pridobili boste močne uvide glede sprememb. Toda ni vse zlato, kar se sveti.

prejšnji članek
Bistveno je, da hemofiliki doživijo čim manj krvavitev
Zdravje
Bistveno je, da hemofiliki doživijo čim manj krvavitev
naslednji članek
MasterChef: To je dekle Nika Marolta
Resničnostni šovi
MasterChef: To je dekle Nika Marolta