nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj, ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Horoskop
 

Začetek mlade lune: začnite si urejati življenje

16. 8. 2023; 09.30
Avtor: Tanaaz
Mlada luna

Mlada luna foto: Profimedia

Avgustovska mlada luna se dogaja danes, 16. avgusta, in ob 11.38 prinaša začetek novega luninega cikla. Ko se ta začne, lahko v svojem življenju uredimo marsikaj, še posebej ko gre za naša čustva.

Mlade lune nam razkrivajo, kaj glede nečesa v resnici občutimo, in omogočajo določanje namer za prihodnost. Energije nove lune lahko uporabimo tudi, da razjasnimo, na kaj se želimo v svojem življenju osredotočiti. Tokrat pa nova luna v levu prinaša tudi čudovit val energije, ki nas lahko navdihne, da stopimo v stik s svojimi strastmi, se vrnemo k projektom ali hobijem, na katere smo pozabili, ter damo prednost veselju in lahkotnosti.

Tokratno mlado luno krepijo lev, Venera, Uran in črna luna Lilit.

Energija preprostosti

Ena najvišjih oktav levove energije je kakovost preprostosti. Ko stvari poenostavimo, lahko življenje postane lažje, čustveno manj zahtevno, in z lahkoto naredimo prostor za veselje. Kaj morate poenostaviti v svojem življenju? Kje stvari preveč zapletate ali dovolite svojim čustvom, da že tako neugoden položaj še poslabšujejo? Če pri sebi ustvarimo namere, usmerjene k preprostosti, bomo vsekakor lažje krmarili tako po kozmičnih energijah mlade lune v levu kot na splošno v življenju.

Retrogradna Venera

Venera, ki še vedno potuje retrogradno, je pod avgustovsko polno luno najaktivnejši planet. Žal sicer povzroča težave v odnosih – ne le z drugimi ljudmi, temveč tudi osebni odnos do denarja in lastne vrednosti. Ko gre za naše odnose z drugimi, lahko retrogradna Venera aktivira sprožilce glede postavljanja meja, učenja krmarjenja po konfliktih in učenja, kdaj oditi. Retrogradna Venera lahko razkrije tudi blokade pri dajanju in prejemanju ljubezni in včasih je določen odnos lahko učitelj, ki nam pomaga, da to spoznamo. 

Pravzaprav, če se trenutno ukvarjate s konfliktom v razmerju, stopite korak nazaj in preverite, ali lahko nanj pogledate tudi z duhovnega vidika. Kako vas situacija vodi ktemu, da bi sebe bolj ljubili? Kako vam lahko pomaga, da prejmete več ljubezni? Morda na ta vprašanja ne boste mogli takoj odgovoriti, a razmislite o njih pod avgustovsko mlado luno in poglejte, kakšna spoznanja sledijo v prihodnjih dneh.

Retrogradna Venera vas bo tokrat popeljala v harmonijo foto: Shutterstock

Aktivna Lilit

Črna luna Lilit je prav tako aktivna v tem času, kar pomeni krepitev ženske energije. Prisotnost te energije nam bo ob mladi luni dala spodbudo, ko naj bi se postavili zase, si priznali lastno vrednost in ne odstopali od tega, kar čutimo, da je prav. Čeprav moramo ta čas paziti, da se naš ego ne dviga previsoko, gre za čudovito energijo, ki nas vodi, da stojimo za svojo resnico in uporabimo svojo notranjo moč. Če se ob tej novi luni soočite z zahtevno situacijo in menite, da bi vam lahko koristilo povečanje samozavesti, se povežite z energijami črne lune Lilit. Dovolite njenim energijam, da prebudijo vašo notranjo moč in aktivirajo bojevnika v vas.

Prebujevalec Uran

Planet Uran, ki je znan kot veliki prebujevalec, je prav tako aktiven pod to mlado luno, kar pomeni, da obstaja določen element nestanovitnosti. Morda bomo potrebovali žensko moč, ki prihaja od Venere in črne lune Lilit, da nas trdno podpre in vodi do naše resnice, če se soočimo s presenetljivimi ali vznemirljivimi novicami. Ob kombinaciji Urana, Venere in Lilit je zelo verjetno, da presenetljive novice prinesejo velike spremembe v naša življenja, zlasti v odnosih.

Ohranjajte namero

Mlade lune so vedno opomniki o novih začetkih, tako da če v tem času nekaj zapusti vaše življenje, vedite, da vedno obstaja priložnost začeti znova. Medtem ko so energije nove lune v levu močne, se poskusite osredotočiti na ustvarjanje preprostosti. Na začetku morda ne bo enostavno ali naravno, toda če svojo namero ohranite zakoreninjeno, se lahko zgodi, da se bo le pojavilo mehčanje.

prejšnji članek
Sebastian Rebeko Dremelj spravil v jok
Svet slavnih
Sebastian Rebeko Dremelj spravil v jok
naslednji članek
Bine Volčič navdušuje s postrežbo na Posestvu Monstera
Svet slavnih
Bine Volčič navdušuje s postrežbo na Posestvu Monstera