zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Horoskop
 

Danes nastopi Polna luna, ki vas bo podprla v občutku svobode

1. 8. 2023; 06.00
Avtor: Andreja Novak, astrologinja in energiojska raziskovalka
Astrologija in polna luna

Kaj nam ples zvezd in planetov prinaša v letošnjem avgustu? foto: Shutterstock

Polna luna, ki nastopi že na začetku meseca (1. avgusta), vas bo podprla v občutku svobode in v želji pomagati drugim, medtem ko vas bo mlaj v levu (16. avgusta) aktiviral pri novih podvigih za okrepitev samozavesti in prenovi fizičnega telesa ter garderobe.

Polna luna v ribah konec meseca (31. avgusta) pa vas bo podprla v sprostitvi v naravi, pri meditaciji in sočutju. Ker se Merkur 23. avgusta obrne retrogradno in tako vztraja do 15. septembra, je pomembno, da ne pozabite aktivirati vseh tistih zadev, ki naj bi jih aktivirali v prvi polovici septembra, saj je pomembno, da novosti ne začenjate v času, ko je Merkur retrograden. Konec meseca (27. avgusta) bo Mars prešel v znamenje tehtnice in lažje se boste sprostili v odnosih, tako da je takrat najboljši čas za pozno dopustovanje. Tudi Uran 29. avgusta preide v retrogradno fazo do konca leta, kar pomeni, da se boste lažje psihično regenerirali in v okolju ne bo toliko nepredvidljivih aktivnosti.

Ženske: Prva avgustovska polna luna vas bo podprla v občutku svobode in želji pomagati drugim. Moški: Druga avgustovska polna luna vas bo podprla v sprostitvi v naravi, pri meditaciji in sočutju.

Dve imeni za eno luno

Severnoameriška ribiška plemena so avgustovsko polno luno imenovala jesetrova luna, saj se je ta vrsta rib v njihovo veliko veselje v velikem številu pojavila prav v tem mesecu. Imenujejo jo tudi zelena koruzna luna, žitna luna in rdeča luna zaradi rdečkastega odtenka, ki ga pogosto prevzame v poletni meglici. Ponekod, najpogosteje v delih Severne Amerike, pa avgustovsko polno luno poimenujejo tudi korenčkova luna zaradi pridelave korenja v tem času.

Obeta se redka modra luna 

Druga avgustovska polna luna se imenuje modra luna. Izraz je povezan s tem, ko se v istem koledarskem mesecu pojavita dve polni luni, kar je precej redek astronomski pojav. Ime modra luna nima povezave z barvo, saj se ta ne spreminja, je pa modra luna v ljudskem izročilu in kulturi pogosto povezana s čarobnostjo. Poudarka Mars bo prešel v znamenje tehtnice in lažje se boste sprostili v odnosih. Po zaslugi Urana, ki preide v retrogradno fazo, se boste lažje psihično regenerirali.

Druga avgustovska polna luna se imenuje modra luna. foto: Shutterstock

Kaj nam ples zvezd in planetov prinaša v letošnjem avgustu?

OVEN

Delovno boste razpoloženi skorajda ves mesec, a se usmerite v bolj samostojno delo, da ne boste odvisni od drugih in njihovih dopustovanj. Na začetku boste še precej optimistični, a vas bo veselje iz tedna v teden minevalo, saj ne boste imeli prave podpore iz okolja. Ne jezite se v prazno, samo počakajte. Konec meseca preide Mars v znamenje tehtnice in se boste lažje vse dogovorili.

BIK

Uporniški boste in svojeglavi in le stežka si boste pustili kaj dopovedati. Nikakor ne boste sprejeli mnenja drugih in tudi ne boste želeli veliko razpravljati v katerikoli smeri. Čutili boste, da še niste čisto opravili z nekaterimi starimi čustvenimi ranami, a se tudi zdaj ne boste želeli s tem ukvarjati. Želeli boste mir in uživati življenje.

DVOJČKA

V prvih dneh boste doživeli hladen tuš glede svoje delavnosti in obljub. To vas bo streznilo in vsega se boste lotili bolj sistematično. Nujno je, da se dobro organizirate in si določite urnik, po katerem boste optimalno delovali. Red bo podprl vaša optimizem in učinkovitost. Konec meseca gre Merkur v devici v retrogradno fazo, tako da se boste lahko reorganizirali in odpravili napake.

RAK

Nenadne spremembe vas bodo prisilile v novosti in potreben bo nov pogled na življenje. Opustite občutek žrtve in se usmerite v tiste smeri, kjer se čutite izpolnjene. Če želite komu pomagati, naredite to iz dobre volje in v javnosti tega ne poudarjajte. Tako boste ohranili dobro energijo in svojo notranjo moč. Pazite, da vam ponos ne uide z vajeti.

LEV

Optimistični boste, a občutljivi za ljubezen. Samski boste imeli priložnost za lepe povezave s simpatijami in znali boste oceniti, kaj je prava ljubezen ter kdaj je čas za zvezo. Vezani pa boste želeli obuditi svoj odnos, a če partner ne bo pripravljen sodelovati, ne boste dolgo čakali, temveč si boste poiskali zamenjavo. To bo pripeljalo do sprememb, ki pa vas bodo veselile.

DEVICA

Strogi boste do sebe in vse namige iz okolja boste dojemali kot sodbe in potrebo po tem, da se še bolje organizirate ali potrudite pri vsem, kar počnete. Slaba vest ali krivda se bosta na polno izrazili, tako da boste čisto zadovoljni, ko bo 23. avgusta Merkur v vašem znamenju prešel v retrogradno fazo in vas malo odmaknil od dogajanja. Čas bo za razmislek.

TEHTNICA

Dinamičen mesec, a na dogajanje ne boste imeli prav velikega vpliva, lahko boste samo sledili, sodelovali ali se umaknili. Vaše počutje bo močno nihalo in čustveno se boste težje umirili. Optimistični dnevi vam bodo dali polet, a boste hkrati čutili v sebi večji odpor do nekaterih sprememb. Občutljivi boste bolj kot sicer, zato boste morda veliko sami.

ŠKORPIJON

Pripravljeni bodite za večje spremembe, ki so potrebne pri vas, a ni nujno, da ste si jih želeli. Toda dinamičnost zvezdne podpore vas bo usmerjala v vseh pogledih, zato samo sledite intuiciji in instinktu ter bodite odprti za kakršnekoli rešitve. Veliko stvari se bo hitreje uredilo, kot si mislite, zato se ne obremenjujte dolgoročno. Vse se spreminja, samo sodelujte.

STRELEC

Samozavest se vam bo krepila in sproti vam bo uspelo opraviti številne stvari, ki so vam prej povzročale težave. Vse se bo nekako uredilo in nad dogajanjem boste navdušeni. Kljub poletju se bodo pojavljale tudi poslovne priložnosti in zadovoljni boste v vseh pogledih. Ljubezen vam bo na voljo in samski se boste morda naenkrat posvetili več simpatijam.

KOZOROG

Prvih štirinajst dni si privoščite dopust, saj vas bodo zvezde malo pustile pri miru. V drugi polovici meseca pa boste že čutili pritiske, da je treba stvari urediti in se pripraviti na jesen. Spomnite se, kaj ste želeli v zadnjih desetih letih pri sebi doseči in kaj ste načrtovali zase, ter razmislite ponovno. Pomembno je spoznanje, ki vas bo osvobodilo in povezalo z ljubeznijo.

VODNAR

Polna luna na začetku meseca v vašem znamenju vas bo podprla v dobrem druženju in čutili boste naklonjenost okolja. Nevede se boste usmerili na pravo pot, pa čeprav boste morda mislili drugače. Na druženjih vas bodo nekatere stvari tako ujezile, da se boste hitro odločili in se obrnili v smer, ki je niste načrtovali. Konec meseca se boste umirili in se bolje pripravili na vse.

RIBI

Na okolico boste naredili močan vtis, še posebno če boste imeli opravka s tujci ali odpotovali v tujino. To vas bo veselilo in vas podprlo v novih idejah ter rešitvah, ki bodo več kot uspešne. Zadovoljni boste s sabo in kar malo boste pozabili na druge. Morali boste bolj razmisliti in se na novo organizirati, zato se ne boste pretirano ukvarjali z bližnjimi.

prejšnji članek
Ljubezen: Irena v resnici prišla na zabavne počitnice
Resničnostni šovi
Ljubezen: Irena v resnici prišla na zabavne počitnice
naslednji članek
V Poletno gledališče Križanke prihaja najboljša plesna produkcija leta 2020
Svet slavnih
V Poletno gledališče Križanke prihaja najboljša plesna produkcija leta 2020
#obraziavenija
obraziavenija