stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Horoskop
 

Tedenski horoskop: Ključ do pozitivnih odnosov je iskren pogovor

31. 7. 2023; 01.00
Avtor: Tadej Šink, horarni astrolog, 041 428 966
RETROGRADNA VENERA

Retrogradna Venera vas bo tokrat popeljala v harmonijo foto: Shutterstock

Odnosi so ogledalo človeka, kajti tako vsak zase spozna, kaj mora spremeniti, sprejeti, nadgraditi ali izboljšati. Če kdo igra vlogo žrtve, gre predvsem za zbujanje pozornosti.

Retrogradna Venera se nanaša na obdobje, ko se zdi, da se planet Venera v našem nebu giblje v nasprotni smeri. To optično iluzijo ustvari gibanje Zemlje v primerjavi z Venero. Retrogradna Venera v astrologiji velja za čas premisleka o vrednotah in odnosih. Nekateri verjamejo, da ta perioda prinaša izzive v komunikaciji in ljubezenskih zadevah, kar lahko pomeni čas za ponovno oceno in premislek o tem, kaj nam je v življenju resnično pomembno. Tisti, ki se ukvarjajo z astrologijo, pogosto uporabljajo to obdobje za osebno rast in razumevanje, kako lahko izboljšajo svoje odnose in se bolje povežejo s svojimi vrednotami. Lahko pa povzroči nesporazume, konflikte in povečano introspekcijo. 

Ljudem, ki so v resnici tako ali drugače v stiski, pa je treba pomagati, in dober človek zna najti prave besede. Dojemanje okolice je plod lastnega stališča, ki pa ga lahko v interakciji z drugimi ljudmi nadgradimo. Ključ do pozitivnih odnosov je iskren pogovor, v katerem najdemo tisto iskrico, ki nas spodbudi k spremembam. Retrogradna Venera nas bo korak za korakom vodila skozi proces notranje modrosti in harmonije. Vsak naj si pričara nekaj čarobnega, da najde v sebi moč in dodatno motivacijo. Obstajajo ljudje, ki vas znajo zvabiti iz varnega oklepa, in posledica je korak naprej. Vzemite si čas za veselje in sprejemanje vsega lepega.

Pred vami je tedenski horoskop za vseh 12 astroloških znamenj v obdobju od danes, 31. julija, pa vse do nedelje, 6. avgusta. Tokratni horoskop se naslanja tudi na obdobje retrogradne Venere.

Oven

Ljubezen: Dovolili si boste narediti korak naprej in najti notranjo moč in modrost. Iz preteklosti boste znali izluščiti uporabne nauke in tako boste lažje sledili svojemu srcu. Venera vam bo namenila ključne preobrate, lahko boste ponosni nase in na svoje dosežke.

Denar: Mars vam bo posredoval drugačne smernice in tako boste lahko kos vsem obveznostim in nalogam. Rdeča barva vam bo dala dodatno energijo. Vendar se morate zavedati, da ne bo vse po vaše. Pogovori na delovnem mestu bodo priložnost za novosti.

Zdravje: Duhovna znanja vam prinašajo rešitve in ugodnosti za napredovanje. Roko na srce, ko si boste vzeli čas zase, boste uvideli prednosti in slabosti in končno pridobili nagrado, ki si je želite. Kocke usode vam bodo posebno naklonjene v torek in četrtek.

Bik

Ljubezen: Če boste zaupali glasu srca, najdete notranjo moč in ljubezen do sebe. Retrogradna Venera vas bo učila, kateri koraki imajo prednost in vzbujajo zaupanje. Napredek tedna pričakujte v torek, ko bo v ospredju romantika.

Denar: Mars bo prinesel nekaj dinamike in resnosti v odločitvah. Zadev ne boste smeli pometati pod preprogo, ampak jih aktivno reševati; dovolj močni boste. Spoznali boste, kaj spada v ospredje in kateri odnosi vas lahko osrečijo.

Zdravje: V navdih vam bo zelena barva, predstavlja ravnovesje in skladnost. Pridobili boste dodatno motivacijo in znova odkrili osebno svobodo. Izgubljeno energijo vam bo povrnila narava, pa tudi delo na vrtu in izrazna umetnost.

Dvojčka

Ljubezen: Poglobili se boste v svet občutkov in spoznali, kaj ohraniti in kaj ste pač prerasli. Kolo usode vam bo naklonjeno v sredo in petek, res pa je, da se bo medtem pojavilo nekaj trenj in besedne dinamike. Če boste prisluhnili srcu, najdete v njem harmonijo in skladnost.

Denar: Merkur vam bo pomagal do modrih in poglobljenih odločitev. Pridobili boste informacije, ki jih potrebujete za spremembe. Denarno se bodo zadeve obrnile v vašo korist in tako boste pravzaprav zelo zadovoljni in izpolnjeni.

Zdravje: Modro je, da izberete prave besede in predelate nekaj iz preteklosti. Retrogradna Venera vam bo pomagala razumeti ljudi in posledično boste znali uveljaviti tudi osebne meje. Ključno je, da počnete tisto, kar vas osrečuje.

Rak

Ljubezen: Sledite svojim sanjem, tu boste našli ravnovesje. Srčni izvoljenec se bo s svojimi nasveti potrudil, a boste že sami dosegli neko ravnovesje in odgovornost. Dogodki se bodo korak za korakom odvijali tako, kot ste tudi pričakovali.

Denar: Poglobili se boste v dejavnosti, s katerimi ste odlašali, in za svoj trud boste kmalu nagrajeni. Sodelavci vam bodo pomagali, če jih boste za pomoč zaprosili. Več časa boste namenili tudi za kovanje načrtov in izpolnila se vam bo srčna želja.

Zdravje: Modre besede bodo pravi ključ do srca. Odkrijte moč v sebi, vaši talenti so podlaga za ravnovesje in skladnost. Koristne učinke bo imelo zapisovanje svojih občutkov, spremljala vas bo pozitivna energija.

Lev

Ljubezen: Retrogradna Venera bo začinila odnose, sicer pa prinaša napredek na osebni ravni. Rdeča nit bodo pogovori, sprejeti boste morali novo strategijo o tem, kaj sodi v ospredje. Energijo vam bo dajala oranžna barva. Srčni izvoljenec pa vam bo pričaral nasmeh na obraz.

Denar: Ta teden vas bo obiskala vila dobrih idej; tako boste lahko uresničili svoja pričakovanja. Vaši koraki bodo pogumni, in glede na to, da boste ciljno usmerjeni, bo vse potekalo po načrtu. Nekaj nestabilnosti bo le v pogledu denarja.

Zdravje: Mars vas bo seznanil z novimi vrednotami in tako boste znali sprejeti nekaj iz preteklosti. Izziv časa bodo preizkušnje, vezane na ego, kajti ne bo vse po vaše. Vzemite si čas za razmislek ter se sprostite ob prijetnem pogovoru, knjigi ali v naravi.

Devica

Ljubezen: Merkur vam bo namignil prave besede in tako se bo odnos nadgradil. Ta teden boste v ljubezni lahko večkrat ponosni nase. Odlično se boste počutili doma in v krogu družine, spremljale vas bodo modre besede in dejanja.

Denar: Čeprav boste naredili načrt, se bodo zadeve odvijale nekoliko drugače od pričakovanega. A če boste preudarni, bo napredek ugoden. Retrogradna Venera vam bo pri tem pomagala.

Zdravje: Poglobili se boste v svet duhovnih resnic in izluščili uporabne informacije. Pogumno boste stopili v ospredje in odločno povedali svoje mnenje. Problemov, ki jih piše življenje, ne boste smeli pometati pod preprogo, ampak jih aktivno reševati.

Tehtnica

Ljubezen: Tokrat bo vrtnica vaš simbol ravnovesja in skladnosti. Roko na srce, predelovali boste nekaj, kar je vezano na preteklost, in retrogradna Venera vam bo namignila, kako do boljšega počutja. Ključni bodo pogovori.

Denar: V torek in četrtek lahko zablestite na delovnem mestu in tudi pri denarnih vprašanjih. Spremljala vas bosta sreča in zadovoljstvo, dosegli boste ravnovesje. Pogovori bodo vir raziskovanja.

Zdravje: Dovolite si zaživeti svoje sanje in spoznati svojo notranjo modrost. Pogumno se boste soočili s tistim, kar vam prinaša veselje, in hkrati z dejstvom, da ni vse zlato, kar se sveti. Kreativne misli v sebi skrivajo napredek.

Škorpijon

Ljubezen: Odgovore najdite v sebi in sledite sodelovanju. Prilagajanje bo ključna beseda tedna, toda vseeno boste znali izraziti svoje mnenje in poglobiti odnos do sebe. Magnetična energija bo na vrhuncu v sredo in četrtek, zabavno bo.

Denar: Naredili boste načrtu in tako spoznali, kaj morate spremeniti ali nadgraditi. V svoje življenje boste privabljali zanimive ljudi, ki vas lahko osrečijo oziroma okrepijo vaše zaupanje in moč. Napredek tedna bo ravno v informacijah, v pomoč vam bodo sodelavci.

Zdravje: Glede na to, da boste veselje našli v sebi, bodo pričakovanja izpolnjena. Poglobili se boste v dejavnosti, iz katerih lahko črpate moč. Vaša barva bo svetlo modra. Čas bo, da naredite korak naprej in se pogovorite z nekom, ki mu zaupate.

Strelec

Ljubezen: Srčni izvoljenec vam bo dokazal svojo naklonjenost, dal vam bo tudi nekaj modrih nasvetov. Popolnoma od vas bo odvisno, ali jim boste sledili. Romantična večerja konec tedna bo prinesla paleto ugodnih rešitev in spoznanj.

Denar: Kolo usode vam prinaša nekaj izzivov in slediti morate intuiciji glede tega, kaj ima prednost in kaj ste prerasli. Poglobili se boste v še neodkrita znanja, Jupiter vam bo posredoval kar nekaj novih naukov. Pri denarju si boste določili meje.

Zdravje: Magnetična energija vas bo polepšala. V tem tednu se vam bosta okrepila vera in zaupanje, v sebi boste našli določene odgovore. Primerno bo opraviti bilanco, sešteti pluse in minuse. Upravičeno boste ponosni nase.

Kozorog

Ljubezen: V tišini srca boste našli določen odgovor, in ko boste to stvar spremenili, najdete tudi pot in zaupanje. Retrogradna Venera vas bo naučila sprejeti tudi tiste stvari, ki vas bremenijo. Čarobnost boste našli v besedah in skladnih občutkih.

Denar: Pomembno bo, da sledite sebi in naredite načrt, kaj spada v ospredje. Saturn vam bo podaril resnost, doslednost in temeljitost. Denarno se vam obetata napredek in raziskovanje. Osebna analiza bo dokazala, da lahko sledite svojemu znanju in izkušnjam.

Zdravje: Predelati boste morali nekaj iz preteklosti in izluščiti zrno modrosti. Če boste znali ohraniti pozitivne misli, boste dosegli notranjo harmonijo. Stvari, ki jih ne morete povedati na glas, si zapisujte in tako vam bo lažje.

Vodnar

Ljubezen: Sledite smerokazom, ki se bodo pojavili na poti. Srčni izvoljenec vam bo ponudil podporo, sodelovanje in njegovi nasveti bodo nekaj posebnega. V podporo vam bo tudi modra barva, ki predstavlja umirjenost. Bolj nemirni boste sicer v petek in soboto.

Denar: Retrogradna Venera bo dodobra začinila odnose in tako bo na preizkušnji diplomacija. Dogovori, ki jih boste sprejeli, so ključ do rešitev. Uran vam bo pomagal, da boste na dogodke pogledali z drugačnimi očmi in tako našli nove ideje.

Zdravje: Vzeti si boste morali čas zase in najti pot do notranje modrosti. Dokazovanje vam bo prišlo prav v torek, sicer pa bo čas namenjen kreativnim dejavnostim. Zagotovo vas bo sprostila umetnost, spodbudila vas bo tudi k napredku.

Ribi

Ljubezen: Romantična energija vas bo polepšala in vam podarila nasmeh. Srčni izvoljenec bo sledil namigom, ki vodijo do ustvarjalne energije. Čas bo namenjen uskajevanju, sprehodi v naravi v dvoje bodo čarobni. Spremljala vas bo tiha sreča.

Denar: Poglobili se boste v več dejavnosti in spoznali, da je vse okoli vas ključ do rešitve. Če boste izdelali načrt, boste lažje dosegli cilje. Na tisti pravi uspeh bo sicer treba počakati, toda spoznali boste, da ste na pravi poti. Rdeča nit tedna bodo sodelovanja.

Zdravje: Veselje in notranji mir vam prinaša določeno spoznanje. Več časa boste namenili raziskovanju osebne rasti in spoznali, kaj morate še spremeniti. Ta teden vas bo spremljala plodna energija in tako boste kos vsem obveznostim in nalogam.

prejšnji članek
Hitro prepoznajte znake sončarice!
Zdravje
Hitro prepoznajte znake sončarice!
naslednji članek
Tako se je poslovila tudi v Sloveniji priljubljena voditeljica in igralka
Svet slavnih
Tako se je poslovila tudi v Sloveniji priljubljena voditeljica in igralka