Kulinarika
 

Pripravite kuskus s popečeno zelenjavo

30. 5. 2016; 09.37
Avtor: Š. K.
KUH-ThinkstockPhotos-178518297
Privoščite si zdravo kosilo.

Kuskus s popečeno zelenjavo

Sestavine:
250 g kuskusa
270 ml hladne vode
4 bučke
3 pečene paprike (lahko vložene)
2 stroka česna
4 mlade čebulice
sok 1 limone
jabolčni kis
pest peteršilja
pest sveže bazilike
olivno olje
poper, sol

Priprava:
V večjo skledo damo kuskus, prelijemo ga s hladno vodo in pustimo, da nabrekne (približno deset minut). Medtem po dolgem narežemo bučke, jih popečemo v ponvi in nato narežemo na majhne koščke. Na podobno velike koščke narežemo še papriko, nato pa oboje dodamo kuskusu. Nasekljamo čebulico, česen, peteršilj in baziliko in tudi to dodamo v skledo. Solimo in popramo, zabelimo z olivnim oljem, kisom in limoninim sokom. Dobro premešamo in pustimo stati v hladilniku vsaj nekaj ur.
Preden solato postrežemo, jo še enkrat dobro premešamo in poskusimo. Če se nam zdi, da česa manjka (soli, popra, kisa ...), jo dodatno začinimo in nato postrežemo.

prejšnji članek
Poslastica s francosko štruco
Kulinarika
Poslastica s francosko štruco
naslednji članek
Ko je čas za konec prijateljstva
Odnosi
Ko je čas za konec prijateljstva

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.