Kulinarika
 

Recept: Domača jušna zakuha

30. 9. 2023; 13.00
Avtor: Njena.si
Flädlesuppe[1]
Kaj vam najbolj tekne v goveji juhi? Če ste se naveličali rezancev in ribane kaše, imamo za vas tri recepte, s katerimi lahko popestrite obrok.

Zeliščni rezanci iz palačink

Zmešamo dve jajci, 125 ml mleka, eno žlico zmehčanega masla, sol, nastrgan muškatni orešček, 60 g moke, eno jajce, sesekljan peteršilj ali drobnjak. Počakamo 15 minut in potem spečemo dve ali tri palačinke. Narežemo jih na rezance, stresemo v krožnike in prelijemo z vročo juho.

Zdrobovi žličniki

Zavremo 125 ml mleka, 30 g masla, sol, nastrgan muškatni orešček. Dodamo 70 g pšeničnega zdroba in 10 minut kuhljamo. Ves čas mešamo. Vmešamo še eno žlico kisle smetane in eno jajce. Z žlico oblikujemo žličnike in jih v vreli slani vodi kuhamo 10 minut.

Kruhovi cmočki

Kremasto stepemo 70 g zmehčanega masla, eno jajce in en rumenjak. Dodamo 90 g drobtin, pet žlic mleka, sol, nastrgan muškatni orešček in eno žlico sesekljanega peteršilja. Oblikujemo cmočke in jih kuhamo v vreli slani vodi od 10 do 12 minut.

prejšnji članek
4 živila za bolj zdrave lase in nohte
Moda&Lepota
4 živila za bolj zdrave lase in nohte
naslednji članek
Luka Basi razkril svoj strah
Svet slavnih
Luka Basi razkril svoj strah

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.