Kulinarika
 

Recept: Domača jušna zakuha

30. 9. 2023; 13.00
Avtor: Njena.si
Flädlesuppe[1]
Kaj vam najbolj tekne v goveji juhi? Če ste se naveličali rezancev in ribane kaše, imamo za vas tri recepte, s katerimi lahko popestrite obrok.

Zeliščni rezanci iz palačink

Zmešamo dve jajci, 125 ml mleka, eno žlico zmehčanega masla, sol, nastrgan muškatni orešček, 60 g moke, eno jajce, sesekljan peteršilj ali drobnjak. Počakamo 15 minut in potem spečemo dve ali tri palačinke. Narežemo jih na rezance, stresemo v krožnike in prelijemo z vročo juho.

Zdrobovi žličniki

Zavremo 125 ml mleka, 30 g masla, sol, nastrgan muškatni orešček. Dodamo 70 g pšeničnega zdroba in 10 minut kuhljamo. Ves čas mešamo. Vmešamo še eno žlico kisle smetane in eno jajce. Z žlico oblikujemo žličnike in jih v vreli slani vodi kuhamo 10 minut.

Kruhovi cmočki

Kremasto stepemo 70 g zmehčanega masla, eno jajce in en rumenjak. Dodamo 90 g drobtin, pet žlic mleka, sol, nastrgan muškatni orešček in eno žlico sesekljanega peteršilja. Oblikujemo cmočke in jih kuhamo v vreli slani vodi od 10 do 12 minut.

prejšnji članek
Vaje za krepitev, ki jih lahko izvajate kljub bolečinam
Zdravje
Vaje za krepitev, ki jih lahko izvajate kljub bolečinam
naslednji članek
Luka Basi razkril svoj strah
Svet slavnih
Luka Basi razkril svoj strah

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.