Lauren Hunter Daman Svet24.si

Pred kamero se je ustrelila v vagino

mandarine Svet24.si

Pri nas prijavili hrvaške mandarine, ki so ...

Bryan Adams Svet24.si

Bryan Adams pozitiven – že drugič v enem mesecu!

janez jansa ek Reporter.si

Zakaj Janša ne pove, kaj zameri evropskima ...

Dikaucic-interpel Necenzurirano

Vladavina lopovov #kolumna

denis-tajhman Njena.si

Ljubezen po domače: Denis s kartami pravilno ...

anamarija lampic Ekipa24.si

JO PREPOZNATE? Anamarija Lampič JEMLJE DIH! Naša...

Recept: Domača jušna zakuha
| Njena.si

Recept: Domača jušna zakuha

Kaj vam najbolj tekne v goveji juhi? Če ste se naveličali rezancev in ribane kaše, imamo za vas tri recepte, s katerimi lahko popestrite obrok.

Zeliščni rezanci iz palačink

Zmešamo dve jajci, 125 ml mleka, eno žlico zmehčanega masla, sol, nastrgan muškatni orešček, 60 g moke, eno jajce, sesekljan peteršilj ali drobnjak. Počakamo 15 minut in potem spečemo dve ali tri palačinke. Narežemo jih na rezance, stresemo v krožnike in prelijemo z vročo juho.

Zdrobovi žličniki

Zavremo 125 ml mleka, 30 g masla, sol, nastrgan muškatni orešček. Dodamo 70 g pšeničnega zdroba in 10 minut kuhljamo. Ves čas mešamo. Vmešamo še eno žlico kisle smetane in eno jajce. Z žlico oblikujemo žličnike in jih v vreli slani vodi kuhamo 10 minut.

Kruhovi cmočki

Kremasto stepemo 70 g zmehčanega masla, eno jajce in en rumenjak. Dodamo 90 g drobtin, pet žlic mleka, sol, nastrgan muškatni orešček in eno žlico sesekljanega peteršilja. Oblikujemo cmočke in jih kuhamo v vreli slani vodi od 10 do 12 minut.