Kulinarika
 

S pšenično kašo nad holesterol

28. 9. 2023; 14.00
Avtor: S.G. / revija Jana
Pšenična kaša

Pšenična kaša foto: Pexels

Ljudje, ki imajo kronične težave s prebavili, še posebej s črevesjem, bi si morali privoščiti vsaj petnajstdnevno kuro s pšenično kašo. Pri tem bodo izgubili nekaj kilogramov in si pošteno znižali holesterol.

Tri četrt kilograma oprane pšenice zalijemo z dvema litroma vode in kuhamo tri ure, najbolje je, da si pripravimo kašo prejšnji večer za naslednji dan. Če pšenica med kuhanjem preveč povre, prilijemo malo vode. Na koncu jo pretlačimo skozi sito. Dobiti moramo za štiri globoke krožnike kaše, ki jo lahko malo sladkamo. Če imamo črevesne težave, jemo samo kašo in kuhano sadje, če si znižujemo holesterol, si lahko privoščimo tudi zelenjavo in malo pustega mesa. Po petnajstih dneh (pri hudih težavah je pametno zdržati še en teden več) bo telo razstrupljeno, prebavila bodo dobro delovala, krvna slika bo osupljiva, možnosti, da bodo tudi drugi organi delovali veliko bolje kot prej, pa precejšnje. Skratka, splača se nekoliko stisniti zobe, saj sluzasta kaša pač ni kakšen kulinarični presežek.

Nadaljevanje prispevka si preberite v reviji Jana, št. 38, 19. september, 2023.

Pšenica foto: Shutterstock

prejšnji članek
Umrl je profesor Dumbledore iz filmov o Harryju Potterju
Svet slavnih
Umrl je profesor Dumbledore iz filmov o Harryju Potterju
naslednji članek
Kaj se zgodi z vašim telesom, če na dan pojeste tri banane?
Zdravje
Kaj se zgodi z vašim telesom, če na dan pojeste tri banane?

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.