Pšenična kaša foto: Pexels
Tri četrt kilograma oprane pšenice zalijemo z dvema litroma vode in kuhamo tri ure, najbolje je, da si pripravimo kašo prejšnji večer za naslednji dan. Če pšenica med kuhanjem preveč povre, prilijemo malo vode. Na koncu jo pretlačimo skozi sito. Dobiti moramo za štiri globoke krožnike kaše, ki jo lahko malo sladkamo. Če imamo črevesne težave, jemo samo kašo in kuhano sadje, če si znižujemo holesterol, si lahko privoščimo tudi zelenjavo in malo pustega mesa. Po petnajstih dneh (pri hudih težavah je pametno zdržati še en teden več) bo telo razstrupljeno, prebavila bodo dobro delovala, krvna slika bo osupljiva, možnosti, da bodo tudi drugi organi delovali veliko bolje kot prej, pa precejšnje. Skratka, splača se nekoliko stisniti zobe, saj sluzasta kaša pač ni kakšen kulinarični presežek.
Nadaljevanje prispevka si preberite v reviji Jana, št. 38, 19. september, 2023.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.