kisla juha z gobami .jpg foto: profimedia
Sestavine za 4 osebe:
500 g krompirja
sol
kumina
100 g posušenih gob
1 žlica moke
500 ml smetane
sok 1/2 limone
sladkor
nekaj vejic svežega koprca
4 trdo kuhana jajca
Priprava:
1.Krompir olupite in zrežite na majhne kocke. Stresite jih v lonec, prilijte 1 liter vroče vode, začinite s soljo in kumino in pustite vreti 10 minut. Gobe namočite v hladni vodi, jih odcedite in 10 minut kuhajte v majhni količini vode. Nato jih ožemite in stresite h krompirju.
2.Moko zmešajte s smetano in jo vmešajte v juho. Začinite jo s soljo, limonovim sokom, sladkorjem (če želite) in sesekljanim koprcem ter pustite, da juha na nizki temperaturi lahno vre 10 minut.
3.Na koncu juhi dodajte olupljena skuhana jajca in jih malce segrejte. Postrezite jo s svežim kruhom.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.