Kulinarika
 

Recept: Jajčevci po sredozemsko

21. 9. 2023; 13.00
Avtor: Metka McCully Žigon/revija Jana
babicina shramba

Jajčevci po sredozemsko foto: Shutterstock

Zdrava in okusna zelenjavna jed iz preprostih sestavin. Postrežemo jo s solato ali pečenim mesom. Paradižnikovi zmesi lahko dodate še žlico pinjol ali pa sesekljane črne olive.

Sestavine

·         2 srednje velika jajčevca

·         350 g paradižnika

·         1 čebula

·         strok česna

·         olivno olje, sol, sveža bazilika

·         4 žlice parmezana

Priprava
1. Jajčevce najprej prerežemo na pol, nato pa še križno zarežemo meso, lupino pustimo celo. Posolimo in namažemo z olivnim oljem. Pečemo jih v pečici s prerezano stranjo navzdol 30 minut na 200 stopinjah Celzija.

2. Paradižnik in čebulo sesekljamo in prepražimo na žlici olivnega olja (od 5 do 10 minut). Dodamo še strok sesekljanega česna in baziliko. Premešamo in odstavimo.

3. Ko so jajčevci pečeni, jih obrnemo, da je prerezana stran zgoraj. Z vilicami zmečkamo sredico ter jo zmešamo s paradižnikom in ribanim sirom. Pečemo še od 5 do 10 minut, da se sir lepo zapeče.

Recept je bil objavljen v reviji Jana, št. 37, 12. september, 2023.

Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju! foto: revija Jana

prejšnji članek
Zakaj sem napihnjena, kot bi bila noseča?!
Zdravje
Zakaj sem napihnjena, kot bi bila noseča?!
naslednji članek
Kreslin s singlom, kakršnega še niste slišali
Svet slavnih
Kreslin s singlom, kakršnega še niste slišali

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.