Jajčevci po sredozemsko foto: Shutterstock
Sestavine
· 2 srednje velika jajčevca
· 350 g paradižnika
· 1 čebula
· strok česna
· olivno olje, sol, sveža bazilika
· 4 žlice parmezana
Priprava
1. Jajčevce najprej prerežemo na pol, nato pa še križno zarežemo meso, lupino pustimo celo. Posolimo in namažemo z olivnim oljem. Pečemo jih v pečici s prerezano stranjo navzdol 30 minut na 200 stopinjah Celzija.
2. Paradižnik in čebulo sesekljamo in prepražimo na žlici olivnega olja (od 5 do 10 minut). Dodamo še strok sesekljanega česna in baziliko. Premešamo in odstavimo.
3. Ko so jajčevci pečeni, jih obrnemo, da je prerezana stran zgoraj. Z vilicami zmečkamo sredico ter jo zmešamo s paradižnikom in ribanim sirom. Pečemo še od 5 do 10 minut, da se sir lepo zapeče.
Recept je bil objavljen v reviji Jana, št. 37, 12. september, 2023.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.