Kulinarika
 

Recept: Osvežilni ajran postrezite k mesnim jedem

20. 9. 2023; 13.00
Avtor: S.N.Č.
poletna osvezitev

Ajran foto: Revija Zarja

Osvežilni mlečni napitek, ki odžeja in krepi, odlično pa oplemeniti tudi mesne jedi.
Količina sestavin ustreza za 4 osebe
Čas priprave: 10 minut

Kaj potrebujemo?
300 ml jogurta
300 ml hladne vode
ščepec soli
ščepec posušene mete

Postopek priprave

1. Okus ajrana je odvisen od jogurta, ki ga uporabimo. Najbolje je uporabiti tekoči jogurt z več kisline. Lahko uporabimo tudi kislo mleko ali kefir.

2. Vse sestavine zmešamo in postrežemo v kozarcih, napolnjenih z ledenimi kockami. Okrasimo lahko z listki mete. Pravi ajran mora imeti peno. V turških restavracijah peno ustvarijo s prelivanjem, doma pa to lahko dosežemo tako, da sestavine premešamo z ročnim stepalom ali pa napitek pripravimo v mešalniku.

prejšnji članek
Spoznajte najširšo ponudbo Lindt izdelkov v Mercatorjevem Maxi gourmet marketu v Ljubljani
Kulinarika
Spoznajte najširšo ponudbo Lindt izdelkov v Mercatorjevem Maxi gourmet marketu v Ljubljani
naslednji članek
Sara: Kmetija je igra, a znotraj nje se pokažejo pravi obrazi
Resničnostni šovi
Sara: Kmetija je igra, a znotraj nje se pokažejo pravi obrazi

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.