Gobov narastek foto: Profimedia
Gobov narastek
Sestavine
3 žemljice
500 ml mleka
2 skodelici svežih gob (ali 1 skodelica suhih gob)
1 čebula
100 g masla
2 jajci
2 žlici pšeničnega zdroba
sol
mlet črni poper
pest peteršilja
Priprava
1. Žemljice narežite na kocke in jih prelijte z mlekom.
2. Čebulo očistite in drobno sesekljajte. Prepražite jo na maslu. Dodajte očiščene in narezane gobe (suhe prej namočite v malo vode in nato ožmite) in na kratko prepražite.
3. Ohlajeno gobovo zmes vmešajte k žemljicam, dodajte razžvrkljano jajce, zgostite z zdrobom, solite, poprajte in začinite s sesekljanim peteršiljem.
4. Pekač obložite s papirjem za peko, nanj razporedite zmes in približno 30 minut pecite v prej ogreti pečici pri 180 °C. Preden postrežete, posujte s sesekljanim drobnjakom.
Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 36, 5. september, 2023.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.