1703079682-dsc6151-01-1703079660058
Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, pogreb bo javen in odprt za vse

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Recept: Slasten narastek z gobami

17. 9. 2023; 01.00
Avtor: Lara Jelen
recept, gobe, jed

Gobov narastek foto: Profimedia

Poseben občutek je, ko se odpraviš v gozd in si tam lahko sam nabereš hrano. Gobe marsikomu gredo močno v slast in zdaj je njihov čas.

Gobov narastek

Sestavine

3 žemljice

500 ml mleka

2 skodelici svežih gob (ali 1 skodelica suhih gob)

1 čebula

100 g masla

2 jajci

2 žlici pšeničnega zdroba

sol

mlet črni poper

pest peteršilja

Priprava

1. Žemljice narežite na kocke in jih prelijte z mlekom.
2. Čebulo očistite in drobno sesekljajte. Prepražite jo na maslu. Dodajte očiščene in narezane gobe (suhe prej namočite v malo vode in nato ožmite) in na kratko prepražite.
3. Ohlajeno gobovo zmes vmešajte k žemljicam, dodajte razžvrkljano jajce, zgostite z zdrobom, solite, poprajte in začinite s sesekljanim peteršiljem.
4. Pekač obložite s papirjem za peko, nanj razporedite zmes in približno 30 minut pecite v prej ogreti pečici pri 180 °C. Preden postrežete, posujte s sesekljanim drobnjakom.

Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 36, 5. september, 2023.

Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju! foto: revija Jana

prejšnji članek
Član zasedbe Kvatropirci pred oltar popeljal svetlolaso lepotico
Svet slavnih
Član zasedbe Kvatropirci pred oltar popeljal svetlolaso lepotico
naslednji članek
Rebeka Dremelj: Ko sem glasno spregovorila o svoji bolezni, sem se začela zdravit
Svet slavnih
Rebeka Dremelj: Ko sem glasno spregovorila o svoji bolezni, sem se začela zdravit
#nasazenazenska
nasazenazenska