stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Rebeka Dremelj: Ko sem glasno spregovorila o svoji bolezni, sem se začela zdravit

17. 9. 2023; 12.00
Avtor: K.M.
Rebeka Dremelj

Rebeka Dremelj foto: Osebni arhiv

Rebeka Dremelj iskreno deli svojo izkušnjo z boleznijo raka na ščitnici, izzive šovbiznisa in kako je ozaveščanje o bolezni spremenilo njen pogled na življenje. Njena zgodba je navdih za vse, ki se soočajo z zdravstvenimi izzivi in iščejo pozitivno energijo ter podporo.

Pevka in podjetnica Rebeka Dremelj je pred leti zbolela za rakom ščitnice. Čeprav najprej o bolezni ni govorila, je kasneje svojo zgodbo delila z javnostjo in s tem pomagala številnim, ki se morda soočajo s podobno zgodbo. "Šovbiznis je specifičen poklic, je projektno delo, kar pomeni, da so tudi honorarji takrat, ko je projekt, in ne fiksno vsakega 10. v mesecu. Tak posel ne pozna bolniških odsotnosti in vseh ugodnosti, ki jih poznajo tisti, ki so redno zaposleni. Ko sem zbolela, sem se zato najprej ustrašila za svojo eksistenco. Predvsem me je skrbelo, da bi me naročniki nehali klicati, da ne bi več imela naročil, projektov ... Saj veste, da mediji s svojim pisanjem kaj hitro ustvarijo vtis, da si zaradi neke bolezni že napol mrtev. In zaradi vsega tega na začetku nisem želela javno govoriti o svojem zdravju. Vendar me je skrivanje bolezni zelo morilo, saj sem po naravi precej odprta oseba. V nekem trenutku sem spoznala, da me to skrivanje ubija bolj, kot me ubija sam rak," je za revijo Obrazi povedala Rebeka.

Pojasnila je tudi, kaj je sledilo odločitvi, da z javnostjo deli svojo zgodbo. "Mislila sem si; če bo šlo, bo šlo, če ne bo naročil in novih projektov, bom pa delala kaj drugega. Ko sem jasno in glasno spregovorila o svoji bolezni, sem se začela zdraviti. Ogromno pozitivne energije sem prejela od ljudi, ogromno lepih želja in spodbud, ki so me napolnile. Saj veste, pozitivna energija zelo pomaga. Negativne misli, ki so se pojavljale prej, ko sem vest o bolezni držala zase, so izginile in nadomestile so jih pozitivne misli soljudi. To me je spodbudilo, da sem začela ljudi ozaveščati o tej bolezni."

Rada deli svojo izkušnjo 

Številni ljudje so ji nato zaupali tudi svoje zgodbe. "Ljudje so mi zaupali svoje, tudi zelo mučne zgodbe, ki so jih imeli s to boleznijo. In še danes se zgodi, da marsikdo, ki dobi diagnozo rak na ščitnici, najprej pomisli name. O tem sem napisala veliko blogov, ljudem, ki se mi oglasijo, pošiljam spletne povezave in informacije v zvezi z boleznijo in zdravljenjem. Sama sem »obrnila« celo Slovenijo, da sem našla ustrezno alternativo, ki mi pomaga vzdrževati zdravje in dobro počutje. Raka na ščitnici so mi namreč odstranili, mi dali ustrezno terapijo, a sem se kljub temu počutila zelo slabo. Zato sem poiskala alternative, ki so izboljšale moje počutje, zdaj pa te svoje izkušnje z veseljem delim tudi s tistimi, ki se po nasvet obrnejo name."

Pomen minljivosti

"Ko sem zbolela za rakom na ščitnici, sem se šele dobro začela zavedati minljivosti. Opažam, da vse pogosteje umirajo tudi mladi ljudje, sploh se mi zdi, da se to dogaja v tem času po koroni … Kar nenadoma jih ni več, odpove jim srce, možganska kap, skratka, odidejo z danes na jutri. Razmišljati o tem, kaj bo z nami, ko bomo stari, se mi zato zdi nepotrebno, saj nihče od nas niti ne ve, ali bo starost sploh dočakal. Ne bi se torej rada preveč zanašala na stara leta, raje živim tukaj in zdaj. Če bom imela srečo, da bom dočakala starost, pa bo to samo še bonus, zaradi katerega bom še bolj srečna," pa je za omenjeno revijo o minljivosti povedala pevka. 

prejšnji članek
Recept: Slasten narastek z gobami
Kulinarika
Recept: Slasten narastek z gobami
naslednji članek
Voditeljica in producent zaljubljena pod isto streho
Svet slavnih
Voditeljica in producent zaljubljena pod isto streho