Severni sij, slovenj gradec
Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz Slovenije

1687541884-dsc07123-1687541751687
Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Kaj danes počne nekdanja miss Jugoslavije Bernarda Marovt?

17. 9. 2023; 10.00
Avtor: K.M.
bernarda marovt 2

Bernarda Marovt foto: Miran Juršič

Naslov miss Jugoslavije in miss fotogeničnosti sveta je osvojila že pred davnimi 40 leti, a je še vedno polna elegance in samozavesti.

Bernarda Marovt že leta živi in dela v Milanu, a se še vedno redno vrača v rodno Ljubljano. "Zdaj je poletje, zato nimam posebnih projektov. Ampak jeseni nadaljujem akademijo za ženske, ki se konča konec oktobra, novembra. Mladinsko šolo pa imam marca in aprila, ko spet pridem v Slovenijo. Pred tem pa je seveda kar nekaj organizacijskega dela, večinoma na daljavo. Pridem pa večkrat tudi vmes v Slovenijo pogledat starše," je povedala za revijo Obrazi.

Bernarda Marovt foto: Miran Juršič

Letos teče že 15. leto njene manekenske šole. "Seveda se učimo hoditi, veliko je poudarka na fotografiji, poziranju, delu s fotografom. Učijo se kozmetike, kako si očistiti in naličiti obraz, kako telovaditi, kakšne vaje delati, kako se obleči, veliko se pogovarjamo, kako se predstaviti, kako obnašati. Na koncu jih odpeljem tudi v Milano, kjer se predstavijo agencijam. No, tako je bilo pred covidom. Zdaj hočejo agencije najprej videti fotografije, videe kandidatk, na podlagi katerih se odločijo, katero bodo povabili, da se v živo predstavi v Milanu. Kako se zadeve razvijajo po tem, pa je odvisno od njih, znanje imajo. Vsi seveda ne bodo sprejeti, ampak saj pravim, moja šola je tudi za tiste, ki ne bodo modeli. Pri meni pridobijo veščine, ki jim bodo tudi sicer prišle prav v življenju, z njimi mladi (z)rastejo, se v svoji koži bolje počutijo."

prejšnji članek
Voditeljica in producent zaljubljena pod isto streho
Svet slavnih
Voditeljica in producent zaljubljena pod isto streho
naslednji članek
Natalija Bratkovič si je izpolnila veliko željo
Resničnostni šovi
Natalija Bratkovič si je izpolnila veliko željo