sveča
Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

1711376183-dsc0361-01-1711376151675
Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati seminarske naloge za njegov študij #e-pošta

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Razkrite vse podrobnosti poroke Tima Koresa in Julije Veleski Kores

16. 9. 2023; 09.00
Avtor: SD/Lady
Tim Kores - Kori

Tim Kores in Julija Veleski sta tudi uradno poročena foto: Instagram/studio.htr/Hristina Trajkoska

Niti brata Grimm ne bi mogla spisati takšne poročne pripovedke, kot sta jo pričarala zaljubljena Tim Kores Kori in Julija Veleski Kores. Vsak najmanjši detajl je pripovedoval svojo zgodbo, 130 svatov pa je navdušeno zatrjevalo, da še niso bili priča tako edinstveni poroki, kot je bila ta, ki je potekala prvo septembrsko soboto.

Cerkev sv. Bolfenka se je kopala v popoldanskem soncu, ob vhodu v slikovito notranjost pa je ženin Tim Kores sproščeno pozdravljal goste. Ti so se osvežili s penečim se vinom, jabolčnim sokom in vodo, nato pa okušali lične in slastne kanapeje tisočerih okusov. Vznemirjenje je doseglo vrhunec, ko je Kori povabil vse, naj se mu pridružijo v kapeli, kamor bo kmalu vstopila zvezda sobotnega slavja. Temnolasi gospodič je začel ubirati strune, ko se je pod obokom zgodovinskega svetišča pojavila vilinska podoba mladenke, ki bo že čez nekaj minut postala žena.

Julija Veleski bi tudi najbolj zahtevnega režiserja v hipu prepričala, da ji dodeli vlogo princeske. V dolgi svečani obleki je v spremstvu ponosnega očeta zakorakala pred oltar kamnite dvorane, ko je završalo. Glasne ovacije z bučnim aplavzom so dajale občutek, da smo se znašli sredi rokerskega koncerta. Solzni pogledi so pospremili ganljiv obred, poln nežnosti, saj je presunjeni ženin izkoristil vsako priložnost, da je izrazil ljubezen svoji dragi. Matičarkino prošnjo, naj si izmenjata poročne prstane in se končno še uradno poljubita, so nagradili vzdihi, nato pa so ju med sprehodom do izhoda zasuli z vrtničnimi cvetovi in rižem. Zdaj že mož in žena sta se povzpela po stopnicah do še enega pravljičnega prizora. Na vrhu griča sta ju pričakala vprežena vranca in ju v stekleni Pepelkini kočiji popeljala na zabavo.

Naj živi ljubezen!

»The Woods of Sinic«, ki stoji sredi Slivniškega Pohorja, je sploh prvič gostil poroko, zato je bila dobrodošlica očarani množici, ki se je zlahka privadila na domačnost tega ekskluzivnega in stilsko dovršenega prizorišča, še toliko lepša. Za slastni začetek zabavnega večera je poskrbel ženinov oče. Hitro je postalo jasno, po kom ima Kori izrazit občutek za kulinariko. Gospod Kores je z dobrotami zasenčil celo najbolj slavne kuharske mojstre. Spekel je odličen in več metrov dolg kruh, zraven pa ponudil bogato izbiro raznolikih namazov in mini burgerjev, ki so zadovoljili tudi najbolj izbirčne ter zahtevne jedce.

Manjkale niso niti pohane piške in druge okusne mesnine. Za piko na i pa je ponudil še sladice v kozarčkih in želodčki so kar poskakovali od ugodja. Kmalu zatem sta se jim pridružila mladoporočenca in sledili so objemi, čestitke in darila. Med povabljenimi je bilo veliko prepoznavnih obrazov. Denis Avdić je prišel z ženo Ano. Challe Salle je prišel v družbi svoje mične zaročenke Yvonne. Prišle so tudi pevka in voditeljica Ana Praznik, pa Mojca Pušpan Babič, soproga Blaža Babiča, Dijana Garibovič, partnerica voditelja in pevca Simona Vadnjala, ter Iryna Osypenko, ki je prišla s Tomažem Miheličem. Pojoča »sestra« je poskrbel za enega bolj nepričakovanih momentov. »Še zdaj ne morem verjeti, da se mi je to zgodilo.

Od nekdaj sem sanjal, da bom nekoč ujel poročni šopek. Tokrat so me nagovarjali, naj se zagrebem zanj. Sklenil sem, da se bom držal v ozadju, in sem s telefonom snemal neučakana dekleta, kako se pripravljajo na odločilni skok proti buketu cvetlic, ko ga je Julija tako močno zalučala, da se je nenadoma znašel nad mojo glavo. Ni se mi bilo treba pretirano stegovati, že sem ga držal v rokah. Množica je vzkliknila od presenečenja, salve smeha so zatresle velikanski beli šotor, didžej, ki nas je skozi celoten večer navduševal z odličnim glasbenim izborom, pa je v hipu zavrtel Samo ljubezen. Stekel sem do mikrofona in vsi skupaj smo zapeli himno ljubezni, posvečeno Juliji in Timu. Z gotovostjo lahko trdim, da je bila to najbolj doživeta, srčna, sproščena, plesna, kulinarično izjemna in ljubeča poroka v mojem življenju,« je povedal vzhičeni Tomaž.

Poročno rajanje

Tim si je po začetnih urah le oddahnil. »Najbolj me je skrbelo, da nihče ne bo želel plesati. Potem pa je bilo plesišče nenehno polno in dokončno sem se sprostil. Zdaj razumem, ko rečejo, da je to nekaj najlepšega, kar lahko doživiš na skupni poti. Videti Julijo, kako žari, je prizor, ki bo v mojem srcu ostal za vedno. Neskončno sva hvaležna, da imava tako čudovite starše, sestre, družino, sorodnike in prijatelje. Oni so pripomogli, da je bilo vzdušje iz ure v uro bolj naelektreno z dobro energijo. In na koncu spoznaš, da najlepše stvari prehitro minejo,« nam je zaupal novopečeni mož.

Oba sta požela nešteto pohval zaradi prvovrstne gostoljubnosti in unikatnih poročnih oblek. Oboževana harfistka dueta De Liri, ki ga dopolnjuje Timova sestra Zala, si jo je celo sama zamislila, nato pa ji je pri dokončni podobi pomagal oblikovalec David Hojnik. Ženin pa je svoj edinstveni kreativni navdih našel pri mojstrskih prekmurskih krojačih in šiviljah znamke Morro Sartoriale. Da so bile pete še bolj nabrušene, je poskrbel mednarodno nagrajeni gin Svarog, ki je ime dobil po slovanskem bogu neba. Razumljivo, ko pa je menda nebeško dober.

Tako so nam povedali svati, saj so ga vztrajno pokušali in bili z njegovo podporo nadvse poskočni. Seveda ne smemo pozabiti na poročno torto. Ta je bila v temnih odtenkih, a svetlega okusa. Tiste, ki so si zaželeli malce romantike in so vsaj za trenutek sezuli plesne čevlje, pa je k sebi zvabila ognjena kulisa. Usedli so se na senene bale, se greli ob plamenih in lovili zvezdne utrinke na nebu, kjer jih je pozdravljala mogočna luna. Nato pa so se polni najlepših občutkov spet podali na plesišče ter se z Julijo in Timom vrteli do zgodnjih jutranjih ur.

prejšnji članek
Umrl je Milo Hrnić, legendarni hrvaški pevec
Svet slavnih
Umrl je Milo Hrnić, legendarni hrvaški pevec
naslednji članek
Tako aktiven je postal Dejan Vunjak
Svet slavnih
Tako aktiven je postal Dejan Vunjak
#nasazenazenska
nasazenazenska