nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Slavko Ivančić je bil rojen v Crikvenici in se nato preselil v Portorož

16. 9. 2023; 07.00
Avtor: K.M.
slavko ivancic

Slavko Ivančić foto: Promocijska fotografija

Legendarni slovenski pevec se je sredi 80. let iz rodne hrvaške Crikvenice preselil v Portorož in tukaj začeli graditi glasbeno kariero s Faraoni in drugimi zasedbami.

"Miša Molk in Miša Čermak (tekstopiska, op. a.) sta mi rekli, da moram, če bom tu, govoriti slovensko. V resnici sploh nisem imel posebnih težav, je pa zanimivo, da sem v nekem trenutku zavijal kar po ljubljansko. Morda mi jeziki bolj grejo, ker sem pevec in imam posluh. Moj oče je bil velik glasbenik in pedagog. Zaradi njega, tudi njemu je bilo ime Slavko, so prihajali k nam veliki pevci. Name so naredili velik vtis, saj me je vedno zanimala samo glasba," je Slavko Ivančić povedal za Obraze. 

K temu pa je še dodal: "S skupino sem bil na Bernardinu, kjer smo ogromno nastopali. Igrali smo priredbe, tudi rock and roll, zelo kakovostno, ogromno instrumentov, aranžmajev … Potem sem spoznal Ireno, ljubezen svojega življenja, in prišel sem, dozidali smo hišo, rodila sta se dva otroka. Imel sem okoli 25, 27 let, ko sem začel z Ireno; in ko sem se pogovarjal z mamo, da pridem na obisk, sem ji povedal, da ne pridem sam. To je bilo to!"

prejšnji članek
Tako aktiven je postal Dejan Vunjak
Svet slavnih
Tako aktiven je postal Dejan Vunjak
naslednji članek
Glasbenik Klemen Mramor dal glasbeno ustvarjanje na stran
Svet slavnih
Glasbenik Klemen Mramor dal glasbeno ustvarjanje na stran