Kulinarika
 

Ne jejte tega vsak dan!

12. 10. 2016; 19.45
Avtor: D. B.
jetra

Veliko svinca in kadmija se nalaga tudi v drobovju, predvsem v jetrih in ledvicah. foto: Pixabay

Če jih jeste prepogosto, škodijo vašemu zdravju.

Strokovnjaki za prehrano priporočajo, da določena živila ne uživate prepogosto oziroma vsak dan. Razlog se skriva v tem, da vsebujejo težke kovine ali druge škodljive snovi, ki jih »posrkajo« iz okolja.

Gozdnih gob, jeter in ledvic zato nikar dnevno ne uvrščajte na vaš jedilnik. Čeprav so gobe, ki jih naberemo v gozdu, sicer zelo okusne, morate vedeti, da se v njih nalaga kadmij, živo srebro, svinec in radioaktivne snovi. Z njimi zato nikar ne pretiravajte, raje si privoščite na primer gojene šampinjone.

foto: Pixabay

Veliko svinca in kadmija se nalaga tudi v drobovju, predvsem v jetrih in ledvicah. Ker omenjena organa delujeta kot filtra za kri, se tam poleg težkih kovin nalagajo tudi ostanki zdravil. Strokovnjaki svetujejo, da jih zato ne uživate pogosteje kot enkrat ali dvakrat mesečno.

prejšnji članek
Tri pravila, ki jih morate pri oblačenju vedno upoštevati
Moda&Lepota
Tri pravila, ki jih morate pri oblačenju vedno upoštevati
naslednji članek
Se ga še spomnite? Slovenec, ki poje na Tenerifu!
Svet slavnih
Se ga še spomnite? Slovenec, ki poje na Tenerifu!

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.