Veliko svinca in kadmija se nalaga tudi v drobovju, predvsem v jetrih in ledvicah. foto: Pixabay
Strokovnjaki za prehrano priporočajo, da določena živila ne uživate prepogosto oziroma vsak dan. Razlog se skriva v tem, da vsebujejo težke kovine ali druge škodljive snovi, ki jih »posrkajo« iz okolja.
Gozdnih gob, jeter in ledvic zato nikar dnevno ne uvrščajte na vaš jedilnik. Čeprav so gobe, ki jih naberemo v gozdu, sicer zelo okusne, morate vedeti, da se v njih nalaga kadmij, živo srebro, svinec in radioaktivne snovi. Z njimi zato nikar ne pretiravajte, raje si privoščite na primer gojene šampinjone.
Veliko svinca in kadmija se nalaga tudi v drobovju, predvsem v jetrih in ledvicah. Ker omenjena organa delujeta kot filtra za kri, se tam poleg težkih kovin nalagajo tudi ostanki zdravil. Strokovnjaki svetujejo, da jih zato ne uživate pogosteje kot enkrat ali dvakrat mesečno.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.