foto: Profimedia
Naučila sem se, da žajbelj dodam skoraj vedno, ko pripravljam jedi iz svinjine. Čudovito se obnese pri mariniranju rebrc, v žajbljeve liste zavijem svinjski jezik, preden ga dam kuhat. Včasih z njim napolnim piščanca, ki ga spečem v pečici. Zelo priljubljena sta žajbljevo olje in žajbljev kis.
Tortelini z žajbljem
To je hitro pripravljena in zelo okusna jed. Pripravimo jo lahko kot predjed ali pa kot glavno jed, če zraven postrežemo še veliko skledo solate. Kupimo res kakovostne sveže torteline, polnjene s špinačo ali s skuto in siri. Najboljši so seveda domači, a je priprava zamudna, zato jaz pripravljam to jed kar s kupljenimi.
Sestavine:
zavitek svežih, »domačih« tortelinov
pest ali dve svežih žajbljevih listov
2 žlici masla
3 žlice naribanega parmezana
sol, poper, limonov sok
Priprava: Torteline skuhamo po navodilih in jih odcedimo. V ponvi stopimo maslo, dodamo liste žajblja, lahko cele, večje pa grobo narežemo. Na majhnem ognju jih malce popražimo, nato posolimo, popopramo in poškropimo z limonovim sokom. Prelijemo jih po tortelinih in potresemo z ribanim parmezanom.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.