foto: Profimedia
Iz njega diši po cimetu in čokoladi, v mehkem testu so hrustljavi koščki orehov. Le kdo bi si mislil, da je mamljiv kolač z eksotičnim priokusom tako preprosto pripraviti?
Še nekaj prednosti bananinega kruha: koristno lahko uporabimo banane, ki so že skoraj prezrele, a zato nič manj okusne. Otroci imajo takšen kruh zelo radi za malico ali zajtrk. Je zdrav in nasiten. Če rezine postrežemo s stepeno smetano, dobimo čudovito sladico. Postrežemo jo po kosilu ali ob popoldanski kavi.
Sestavine: 4 zrele banane (450 g), 3 jajca, 120 g orehovih jedrc, 120 g masla, 120 g rjavega sladkorja, 1 žlica medu, 200 g moke, žlička cimeta, žlička začimb za medenjake, 50 g čokolade v prahu, ščepec soli, 6 g pecilnega praška, žlička sode bikarbone, tri žlice limonovega soka, sladkor v prahu za posip
Priprava:
1. Uporabimo zelo zrele banane, ki jih olupimo in z vilicami pretlačimo v skledi. Pokapljamo jih z limonovim sokom, da ne potemnijo.
2. Dodamo zmehčano maslo, rumenjake, med in sladkor ter z električnim mešalnikom vse premešamo, da nastane kremasta zmes.
3. V skledi premešamo suhe sestavine: moko, čokolado v prahu, sodo bikarbono, cimet, začimbe za medenjake, pecilni prašek in sol. Po žlicah zmes dodajamo v kremo in ves čas mešamo, da dobimo gladko testo brez grudic.
4. Iz beljakov stepemo čvrst sneg, ki ga previdno vmešamo v testo, nato dodamo še nasekljane orehe (nekaj jih pustimo za okrasitev).
5. Testo preložimo v namaščen pekač in pečemo eno uro pri temperaturi 180 stopinj, nato kolač povsem ohladimo. Preden ga postrežemo, ga potresemo s sladkorjem v prahu in nasekljanimi orehi.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.