foto: Profimedia
Čas kuhanja morate prilagoditi temu, na kakšen način jih pripravljate. Da bi skuhali odlična jajca, je pomembno, da jih postavite v vodo, ko le-ta že zavre. Nato zmanjšajte ogenj in pustite, da se jajce počasi skuha. Ko je jajce skuhano, se bo spustilo na dno posode. Če ga kuhate v hladni vodi, se bo težje olupilo. Trdo kuhana jajca se kuhajo med 10 in 12 minut. Če ima rumenjak zeleno barvo ob robovih, je to znak, da se je kuhalo predolgo.
Če imate radi mehko kuhano jajce in ga jeste še neolupljenega, ga kuhajte le 4 minute. Če imate radi mehko kuhana jajca, s čvrstim beljakom in tekočim rumenjakom, ga kuhajte 6 minut. 8 minut kuhajte jajce, če želite, da je čvrst beljak in rumenjak le na sredini še tekoč, ostanek pa čvrst.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.