Kulinarika
 

Najboljši nasveti za kuhanje jajc

29. 8. 2019; 16.00
Avtor: A.K.
trdo kuhana jajca

foto: Profimedia

S temi nasveti si pomagajte, da boste vedno pripravili točno takšna jajca, kot ste si jih zaželeli.

Čas kuhanja morate prilagoditi temu, na kakšen način jih pripravljate. Da bi skuhali odlična jajca, je pomembno, da jih postavite v vodo, ko le-ta že zavre. Nato zmanjšajte ogenj in pustite, da se jajce počasi skuha. Ko je jajce skuhano, se bo spustilo na dno posode. Če ga kuhate v hladni vodi, se bo težje olupilo. Trdo kuhana jajca se kuhajo med 10 in 12 minut. Če ima rumenjak zeleno barvo ob robovih, je to znak, da se je kuhalo predolgo.

foto: Profimedia

Če imate radi mehko kuhano jajce in ga jeste še neolupljenega, ga kuhajte le 4 minute. Če imate radi mehko kuhana jajca, s čvrstim beljakom in tekočim rumenjakom, ga kuhajte 6 minut. 8 minut kuhajte jajce, če želite, da je čvrst beljak in rumenjak le na sredini še tekoč, ostanek pa čvrst.

prejšnji članek
Igralka, ki bo stopila v čevlje Michelle Obama
Svet slavnih
Igralka, ki bo stopila v čevlje Michelle Obama
naslednji članek
Brezčasna ljubezenska tematika priljubljena tudi med znanimi obrazi
Svet slavnih
Brezčasna ljubezenska tematika priljubljena tudi med znanimi obrazi

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.