foto: Profimedia
Sestavine za 4 osebe:
- 4 piščančji fileji (po 175 g)
- 2 do 3 žlice olja
- sol, poper
- 6 vejic timijana
- 300 ml mleka
- 2 zavoja instantnega krompirjevega pireja
- 25 g masla
- 50 g pražene čebule
- 200 g kisle smetane
- 50 g sladke smetane
- 75 g naribanega sira gauda
- 1 žlica masla ali margarine za pekač
Priprava:
1. Meso splaknemo pod hladno vodo in osušimo na papirnatih brisačah. Na vročem olju ga pečemo 12 minut, solimo, popramo. Timijan osmukamo. Po navodilih na vrečki skuhamo pire in mu primešamo maslo, praženo čebulo in polovico timijana.
2. Posebej zmešamo kislo smetano, sladko smetano, 50 ml mleka, 35 g gaude in preostali timijan, solimo in popramo. Pečeno meso narežemo na grižljaj velike koščke. Pečico ogrejemo na 200 stopinj.
3. Primerno velik pekač namažemo z maslom ali margarino, vanj vlijemo pire, na sredino položimo meso, zalijemo s smetanovo zmesjo in potresemo s preostalim sirom. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo od 20 do 25 minut.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.