stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Nina in Gašper Čarman navdušujeta z okusi

3. 11. 2021; 04.30
Avtor: K.M.
Enzo Smrekar, Vida Kos, Nina Čarman, Vesna Čarman, Gašper Čarman

Enzo Smrekar, Vida Kos, Nina Čarman, Vesna Čarman, Gašper Čarman foto: Promocijski material

Argeta Exclusive v sodelovanju z vrhunskimi chefi vsako leto pripravi omejeno serijo novega okusa, ki navduši vse ljubitelje visoke kulinarike. V zadnjih 12 letih se je Argeti Exclusive na tej poti pridružilo že osem izjemnih regijskih chefov, letos pa sta člana te ekskluzivne družbe postala še chefinja Nina Čarman (Danilo gostilna in vinoteka) in njen brat sommelier Gašper Čarman (eVino).

Družini Argete Exclusive se je letos pridružila tudi prva chefinja: Nina Čarman iz gostilne in vinoteke Danilo, ki je skupaj z bratom Gašperjem Čarmanom, večkratnim nagrajenim slovenskim sommelierjem in lastnikom vinske trgovine eVino, ustvarila nov okus Argete Exclusive à la Nina Čarman. Chefinja Nina Čarman je za Argeto Exclusive nežnemu okusu posoške postrvi dodala izrazit pehtran in belo vino Sulec, ki ga je posebej za to priložnost ustvaril Gašper Čarman. Nina in Gašper sta tako lokalen in tradicionalen okus posoške postrvi in pehtrana dvignila na višjo raven s pridihom modernega.

Družino Argeta Exclusive sta dopolnili dve novi imeni foto: Promocijski material

Argeta Exclusive à la Nina Čarman je poklon slovenskim tradicionalnim okusom

»Pri mojem delu me navdihuje tradicija, zato sem za nov okus Argete Exclusive izbrala tradicionalne sestavine, ki sem jih pripravila na sodoben način. V Argeti Exclusive vas čakajo morda malce nenavadni okusi, predvsem pehtran, ki ga nismo vajeni v slani obliki, a izvrstno dopolni nežen okus posoške postrvi in ji doda čudovito aromo. Da pa bo vse skupaj lepo zaokroženo in zares polno, sva z Gašperjem pehtranu in soški postrvi dodala še vino Sulec,« je ob tej priložnosti povedala Nina Čarman.

Govedina v solati (Nina Čarman)

Tortelini z Argeto Exvlusive (Nina Čarman)

Loška mešta s črnimi tartufi (Nina Čarman)

»Sulec je elegantno, rahlo aromatično, mineralno belo vino, ki lepo dopolni in nadgradi Ninino pašteto kot samostojno jed ali kot sestavino v receptu,« je izbor vina pojasnil Gašper Čarman, večkratni nagrajeni sommelier. »V Sulcu se dopolnjujejo tri sorte: lokalna Rebula, Sauvignon Vert in mednarodno priljubljen Chardonnay. Umirjenost rebule izjemno dopolnjuje nežnost postrvi, igrivost Sauvignona vert pa lepo nadgradi aromo pehtrana.« Argeta Exclusive à la Nina Čarman in vino Sulec sta ljubiteljem gurmanskih užitkov na voljo na trgovinskih policah v ekskluzivnem promocijskem pakiranju letošnje izdaje Argete Exclusive.
Nina in Gašper Čarman sta tretja generacija kulinaričnih ustvarjalcev gostilne Danilo, ki spreminjata pogled na tradicionalno kulinariko. Zgodba gostilne Danilo je družinska zgodba z dolgoletno tradicijo, ki sta jo Nina in Gašper prevzela leta 2016 in jo prenovila v modernejšem slogu, a hkrati ohranila dušo stare gostilne.

Predstavitev novega okusa je Argeta Exclusive z gosti obeležila ob posebnem kulinaričnem razvajanju na Ljubljanskem gradu. Na dogodku sta Nina in Gašper Čarman goste popeljala na raziskovanje novih gurmanskih obzorij s tradicionalnimi jedmi, navdihnjenimi s sodobnostjo. Letošnjo ekskluzivno zgodbo Argete Exclusive je povezoval Peter Poles, za glasbeno podlago ekskluzivne večerje pa je poskrbel Tomi Purich band in pevka Eva Hren.

prejšnji članek
Oglasil se je Avdić, že drugič zbolel za korono
Svet slavnih
Oglasil se je Avdić, že drugič zbolel za korono
naslednji članek
Pravi recept zoper PMS
Zdravje
Pravi recept zoper PMS