požar avto hiša
Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni vozili, ogenj zajel tudi hišo

zaprti-menedžerji
Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred njim že moral v zapor

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Izšel dolgo pričakovani album Adele

19. 11. 2021; 05.00
Avtor: K.M.
adele Profimedia

Adele je Oprah razkrila stvari, o katerih v javnosti še ni govorila foto: Profimedia

Britanska pevka Adele je po šestih letih izdala nov album, ki ga je po vzoru prejšnjih naslovila s številko oz. starostnim mejnikom, ki ga je dosegla tekom ustvarjanja, tokrat s 30. Pevka, znana po čustvenih baladah, je navdušila že z nedavno izdanim singlom, ki dokazuje, da se 33-letna Adele na glasbeno sceno vrača s svojo prepoznavno energijo.

Pevka je nov album napovedovala že vse od leta 2019, med drugim je oboževalcem sporočila, da bo to album, ki ga bodo določali zvoki bobna in basa. To je bilo tudi leto, ko se je razšla s Simonom Koneckim, direktorjem humanitarne organizacije, s katerim se je leta 2016 stran od oči javnosti poročila, uradno pa ločila letos marca. Iz zveze jima ostaja sin Angelo, čigar skrbništvo si delita.

Pesmi z novega albuma so zaznamovane z bolečo izkušnjo razpada zakona, iz katerega je, kot je povedala v pogovoru z Oprah Winfrey, izšla močnejša. Nekdanjemu možu je za marsikaj hvaležna, saj se je borila tudi s svojimi demoni in travmami. Med drugim naj bi se šele pred kratkim zbližala s svojim očetom, in sicer tik pred njegovo smrtjo. Dolgo mu je zamerila, da ju je z mamo zapustil, še ko je bila zelo majhna.

Album zvezdnice, ki se je v tabloidih pojavila pred kratkim z znatno vitkejšo postavo, bo po pisanju francoske tiskovne agencije AFP klasičen Adelin - klavirsko obarvanemu popu so primešani toni reggaeja, afriške in plesne glasbe, piše AFP.

Večkrat nagrajena pevka je zaslovela z albumi 19, 21 in 25. Njene najpogosteje predvajane skladbe so Hello, Skyfall in Someone Like You. Najbolj uspešen je bil njen tretji album, 25, ki je postal najbolje prodajani album leta 2015. V prvem tednu so prodali kar 800.000 izvodov.

prejšnji članek
Takole po 'kavbojsko' zajtrkuje navihana Ana
Svet slavnih
Takole po 'kavbojsko' zajtrkuje navihana Ana
naslednji članek
Gratiniran piščanec na krompirjevem pireju
Kulinarika
Gratiniran piščanec na krompirjevem pireju