foto: Profimedia
Sestavine za 4 osebe:
- 750 g rumene kolerabe
- 200 g korenčka
- 300 g krompirja
- 1 rdeča čebula
- 40 g masla
- 1 žlica sladkorja
- 1 1/4 l čiste zelenjavne juhe
- 200 ml pomarančnega soka
- sol in poper
- 1 žlička posušenega majarona
- 2 rezini opečenca (toasta)
- 50 g orehovih jedrc
- 8 vejic svežega majarona
- 4 žlice olja
- 2 žlici medu
Priprava:
1. Kolerabo, korenje in krompir olupimo in narežemo na kockice. Čebulo olupimo in nasekljamo. V posodi stopimo maslo, dodamo zrezano zelenjavo, potresemo s sladkorjem ter mešamo in pražimo 3 minute.
2. Prilijemo juho in pomarančni sok, solimo in popramo, dodamo posušeni majaron, zavremo in na zmernem ognju kuhamo 15 minut. Nato šest žlic kockic kuhane zelenjave prihranimo za kasneje, ostanek s paličnim mešalnikom zmiksamo in prihranjene kockice vrnemo v juho.
3. Opečenec narežemo na kockice, orehe na grobo nasekljamo, majaron splaknemo in osušimo, vršičke prihranimo za okras, druge listke osmukamo in nasekljamo. V ponvi segrejemo olje, kockice kruha in orehe zlato popečemo, primešamo nasekljan majaron in med ter odstavimo.
4. Nazadnje juho razdelimo na krožnike, jo potresemo s kockicami kruha in orehi ter vsak krožnik okrasimo z vršičkom majarona.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.