Kulinarika
 

Razkrita velika skrivnost: Tako se pripravi popoln ocvrt krompirček

19. 1. 2019; 15.00
Avtor: K.M.
ocvrt krompirček

foto: Profimedia

Velikokrat pripravljena jed, ki je v resnici ne znate pripraviti.

Kako pripravite ocvrt krompirček? Krompir olupite, narežete na tanjše rezine, ga osušite in položite v vroče olje? Ko postane zlato rjav pa ga iz olja odstranite in osolite. Je to to? No, povedati vam moramo, da ga pripravljate na napačen način. 

Tako so vsaj prikazali v oddaji MasterChef, kjer so sodniki izpostavili, da je krompirček pred peko potrebno še blanširati. ''V lonec vlijemo zadostno količino olja in ga segrejemo na 140 do 160 °C. Posušen krompir blanširamo v segretem olju samo toliko časa, da se nežno rumeno obarva in na otip zmehča. Krompir poberemo iz olja in odcedimo,'' so zapisali na uradni spletni strani oddaje. Šele na to pa krompirček še enkrat zapečete v nekoliko bolj vročem olju. 

Zanimivo je, da večina tekmovalcev krompirčka ni pripravila na pravilni način. Zato je tudi za vas in nas še upanje. 

prejšnji članek
Odličen trik, ki takoj odpravi zobni kamen
Moda&Lepota
Odličen trik, ki takoj odpravi zobni kamen
naslednji članek
Ed Sheeran nikoli ne ustvarja vinjen
Svet slavnih
Ed Sheeran nikoli ne ustvarja vinjen

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.