foto: Profimedia
Kako pripravite ocvrt krompirček? Krompir olupite, narežete na tanjše rezine, ga osušite in položite v vroče olje? Ko postane zlato rjav pa ga iz olja odstranite in osolite. Je to to? No, povedati vam moramo, da ga pripravljate na napačen način.
Tako so vsaj prikazali v oddaji MasterChef, kjer so sodniki izpostavili, da je krompirček pred peko potrebno še blanširati. ''V lonec vlijemo zadostno količino olja in ga segrejemo na 140 do 160 °C. Posušen krompir blanširamo v segretem olju samo toliko časa, da se nežno rumeno obarva in na otip zmehča. Krompir poberemo iz olja in odcedimo,'' so zapisali na uradni spletni strani oddaje. Šele na to pa krompirček še enkrat zapečete v nekoliko bolj vročem olju.
Zanimivo je, da večina tekmovalcev krompirčka ni pripravila na pravilni način. Zato je tudi za vas in nas še upanje.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.