moška Dobra karma

Zgodba iz parka, ki morda tudi vam spremeni pogled...

Usodno vino Svet24.si

Inja Zalta se je zahvalila vsem in spregovorila ...

sodniki_stopnisce_2019-1569591640 Reporter.si

Ekskluzivno! Ustavno sodišče odločilo proti ...

slovenska vojska, meja, patrulje, vojaki Svet24.si

Potrdili predlog za podelitev izjemnih pooblastil ...

janez-jansa-in-bojan-pograjc-pred-tremi-desetletji-uspesna-v-triglavski-steni-01 Necenzurirano

Janša želi na čelu vojske svojega prijatelja. ...

jelena karleuša Odkrito.si

Jelena Karleuša - Jo je mož res surovo pretepel?!

TBLS3_Cristian Baranasic_FullFigure Njena.si

Zmagovalec shujševalnega šova v bolečinah in ...

Pozabite na vroči gin, čas je za cheesecake z džin-tonikom
| K.M.

Pozabite na vroči gin, čas je za cheesecake z džin-tonikom

Cheesecake, Dreamstime

Brez pečenja in ustvarjen za zabavo!

Čeprav so decembrske zabave že za nami, bo tudi v mesecu januarju veliko priložnosti za druženje. Ker je v zadnjem obdobju zelo priljubljen džin-tonik, smo za vas našli recept za cheesecake iz teh dveh sestavin, ob katerem boste pozabili za vročo različico džin-tonika. No, za tiste, ki vas ta vseeno zanima, pa recept najdete >> TUKAJ!. 

Sestavine za cheescake:

200 g čajnih piškotov

100 g masla

500 g kremnega sira

25 g sladkorja v prahu

50 ml džina

1 čajna žlička stisnjenega soka limete ali limone

nastrgana lupinica ene limete ali limone

100 g bele čokolade

300 ml smetane za stepanje

Priprava:

1. Zdrobite piškote v prah

2. Zdrobljene piškote zmešajte skupaj s stopljenim maslom in zmest postavite v pekač za torte premera 20 centimetrov. Postavite v hladilnik, da se strdi. 

3. V veliki posodi zmešajte kremni sir, sladkor, džin, sok limone ali limete in naribano lupinico. Mešajte, dokler ne dobite gladke mase. 

4. Na pari stopite belo čokolado in nato pustite, da se rahlo ohladi (okoli 2 mninuti), nato jo vmešajte v zmes pripravljeno v prejšnji točki. 

5. V drugi posodi stepite smetano za stepanje in jo nato rahlo vmešajte v zmes sira in bele čokolade. 

6. Dobljeno zmes prelijte na bazo narejeno iz zdrobljenih piškotov in masla ter vse skupaj za vsaj 6 ur postavite v hladilnik.