prometna, splošna, simbolična Svet24.si

Tolpa na Obali prirejala lažne prometne nesreče ...

tragedija-pri-slavonskem-brodu Svet24.si

FOTO: "Videl sem, kako je sedež mladi ženski ...

Dieter Brummer Svet24.si

Igralca iz priljubljene telenovele našli mrtvega

ceferin zorcic pf bobo Reporter.si

Novi obrazi 2022: od Čeferina do Zorčiča, kdo ...

plaža mavricij, janez-janša Necenzurirano

Janšev otok raj tudi za slovenske milijone

strela Odkrito.si

Družina, ki privablja strele

Peter Prevc in Mina Lavtižar Mercuzza Njena.si

Peter Prevc pokazal sina

Pozabite na vroči gin, čas je za cheesecake z džin-tonikom
| K.M.

Pozabite na vroči gin, čas je za cheesecake z džin-tonikom

Cheesecake, Dreamstime

Brez pečenja in ustvarjen za zabavo!

Čeprav so decembrske zabave že za nami, bo tudi v mesecu januarju veliko priložnosti za druženje. Ker je v zadnjem obdobju zelo priljubljen džin-tonik, smo za vas našli recept za cheesecake iz teh dveh sestavin, ob katerem boste pozabili za vročo različico džin-tonika. No, za tiste, ki vas ta vseeno zanima, pa recept najdete >> TUKAJ!. 

Sestavine za cheescake:

200 g čajnih piškotov

100 g masla

500 g kremnega sira

25 g sladkorja v prahu

50 ml džina

1 čajna žlička stisnjenega soka limete ali limone

nastrgana lupinica ene limete ali limone

100 g bele čokolade

300 ml smetane za stepanje

Priprava:

1. Zdrobite piškote v prah

2. Zdrobljene piškote zmešajte skupaj s stopljenim maslom in zmest postavite v pekač za torte premera 20 centimetrov. Postavite v hladilnik, da se strdi. 

3. V veliki posodi zmešajte kremni sir, sladkor, džin, sok limone ali limete in naribano lupinico. Mešajte, dokler ne dobite gladke mase. 

4. Na pari stopite belo čokolado in nato pustite, da se rahlo ohladi (okoli 2 mninuti), nato jo vmešajte v zmes pripravljeno v prejšnji točki. 

5. V drugi posodi stepite smetano za stepanje in jo nato rahlo vmešajte v zmes sira in bele čokolade. 

6. Dobljeno zmes prelijte na bazo narejeno iz zdrobljenih piškotov in masla ter vse skupaj za vsaj 6 ur postavite v hladilnik.