Kulinarika
 

Pozabite na vroči gin, čas je za cheesecake z džin-tonikom

4. 1. 2019; 16.00
Avtor: K.M.
cheesecake

Cheesecake foto: Dreamstime

Brez pečenja in ustvarjen za zabavo!

Čeprav so decembrske zabave že za nami, bo tudi v mesecu januarju veliko priložnosti za druženje. Ker je v zadnjem obdobju zelo priljubljen džin-tonik, smo za vas našli recept za cheesecake iz teh dveh sestavin, ob katerem boste pozabili za vročo različico džin-tonika. No, za tiste, ki vas ta vseeno zanima, pa recept najdete >> TUKAJ!. 

Sestavine za cheescake:

200 g čajnih piškotov

100 g masla

500 g kremnega sira

25 g sladkorja v prahu

50 ml džina

1 čajna žlička stisnjenega soka limete ali limone

nastrgana lupinica ene limete ali limone

100 g bele čokolade

300 ml smetane za stepanje

Priprava:

1. Zdrobite piškote v prah

2. Zdrobljene piškote zmešajte skupaj s stopljenim maslom in zmest postavite v pekač za torte premera 20 centimetrov. Postavite v hladilnik, da se strdi. 

3. V veliki posodi zmešajte kremni sir, sladkor, džin, sok limone ali limete in naribano lupinico. Mešajte, dokler ne dobite gladke mase. 

4. Na pari stopite belo čokolado in nato pustite, da se rahlo ohladi (okoli 2 mninuti), nato jo vmešajte v zmes pripravljeno v prejšnji točki. 

5. V drugi posodi stepite smetano za stepanje in jo nato rahlo vmešajte v zmes sira in bele čokolade. 

6. Dobljeno zmes prelijte na bazo narejeno iz zdrobljenih piškotov in masla ter vse skupaj za vsaj 6 ur postavite v hladilnik. 

prejšnji članek
Si želite popolnih trepalnic?
Moda&Lepota
Si želite popolnih trepalnic?
naslednji članek
Tako boste čebulo rezali brez solz
Kulinarika
Tako boste čebulo rezali brez solz
#obraziavenija
obraziavenija

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.