Črne oči 1 Dobra karma

Skrivnostni otroci s črnimi očmi (3. del)

Rikki Neave Svet24.si

Je šestletnika zadavil 13-letnik? Golo truplo ...

angelca likovic pl2 Reporter.si

Angelca Likovič navija za Janšo: Janez naj čim ...

Državni zbor-Parlament Svet24.si

Se bo etika poslancev zaradi 12 členov kodeksa ...

86695155_10157860848386093_854939220525973504_o Necenzurirano

Zato bi se morali bati Orbana in njegovih ...

gaja1 Njena.si

Seksi slovenska pevka priznala, da je imela 85 ...

Iva Pahor Martelanc Njena.si

Umrla je mati Boruta Pahorja

Pozabite na vroči gin, čas je za cheesecake z džin-tonikom
| K.M.

Pozabite na vroči gin, čas je za cheesecake z džin-tonikom

Cheesecake, Dreamstime

Brez pečenja in ustvarjen za zabavo!

Čeprav so decembrske zabave že za nami, bo tudi v mesecu januarju veliko priložnosti za druženje. Ker je v zadnjem obdobju zelo priljubljen džin-tonik, smo za vas našli recept za cheesecake iz teh dveh sestavin, ob katerem boste pozabili za vročo različico džin-tonika. No, za tiste, ki vas ta vseeno zanima, pa recept najdete >> TUKAJ!. 

Sestavine za cheescake:

200 g čajnih piškotov

100 g masla

500 g kremnega sira

25 g sladkorja v prahu

50 ml džina

1 čajna žlička stisnjenega soka limete ali limone

nastrgana lupinica ene limete ali limone

100 g bele čokolade

300 ml smetane za stepanje

Priprava:

1. Zdrobite piškote v prah

2. Zdrobljene piškote zmešajte skupaj s stopljenim maslom in zmest postavite v pekač za torte premera 20 centimetrov. Postavite v hladilnik, da se strdi. 

3. V veliki posodi zmešajte kremni sir, sladkor, džin, sok limone ali limete in naribano lupinico. Mešajte, dokler ne dobite gladke mase. 

4. Na pari stopite belo čokolado in nato pustite, da se rahlo ohladi (okoli 2 mninuti), nato jo vmešajte v zmes pripravljeno v prejšnji točki. 

5. V drugi posodi stepite smetano za stepanje in jo nato rahlo vmešajte v zmes sira in bele čokolade. 

6. Dobljeno zmes prelijte na bazo narejeno iz zdrobljenih piškotov in masla ter vse skupaj za vsaj 6 ur postavite v hladilnik.