Ruby čokolada foto: Promocijski material
Rožnata ali ruby čokolada je nova vrsta čokolade. Medtem, ko sta temna in mlečna čokolada izdelani iz praženih kakavovih zrn, bela čokolada pa le iz kakavovega masla, je čokolada ruby narejena iz nepraženih zrn kakava, ki so rožnate oz. rdečkaste barve. Razvoj ruby čokolade je trajal kar trinajst let, saj je postopek izdelave popolnoma drugačen kot pri do sedaj uveljavljenih vrstah.
Na novo vrsto čokolade smo čakali kar 80 let. Toliko časa je namreč minilo odkar je prišla na trg bela čokolada. V vmesnem času so na trg prihajale le vedno nove različice oz. okusi poznanih čokoladnih vrst, šele sedaj pa se jim je pridružila nova četrta vrsta.
Ruby čokolada je kiselkasto sadnega okusa. Lepo se ujame s kislim sadjem kot so maline, limona in pasijonka. Izjemno pa se ujema tudi s slanimi sestavinami kot so siri s plemenito plesnijo, kaviar, gosja jetra … Od pijač se lepo ujame z rdečim vinom, rose peninami in pivom.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.