Liči foto: Profimedia
Liči pri nas ni ravno poznan sadež, tudi zato, ker je svež v trgovinah le redko na voljo. Občasno ga lahko dobimo le v zimskih mesecih. Liči ima čvrsto lupino rdečkaste barve pod katero se skriva sladko kislo belo meso, ki ima na sredini koščico. V tradicionalni kitajski medicini ima liči pomembno mesto. Čaj iz njegovih lupin naj bi pomagal pri driski in noricah, čaj iz mletih koščic pa pri želodčnih težavah. Belo meso ličija je bogato s prehranskimi vlakninami in antioksidanti. 100 g eksotičnega sadeža pa pokrije dnevne potrebe telesa po vitaminu C. V boju priti gripi in prehladu, za izgradnjo imunskega sistema in za uspešno hujšanje, naj se svež liči čim pogosteje znajde na vašem jedilniku.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.