Kulinarika
 

Že poznate liči?

13. 12. 2018; 16.00
Avtor: V.S.
liči

Liči foto: Profimedia

V tradicionalni kitajski medicini ima liči pomembno mesto.

Liči pri nas ni ravno poznan sadež, tudi zato, ker je svež v trgovinah le redko na voljo. Občasno ga lahko dobimo le v zimskih mesecih. Liči ima čvrsto lupino rdečkaste barve pod katero se skriva sladko kislo belo meso, ki ima na sredini koščico. V tradicionalni kitajski medicini ima liči pomembno mesto. Čaj iz njegovih lupin naj bi pomagal pri driski in noricah, čaj iz mletih koščic pa pri želodčnih težavah. Belo meso ličija je bogato s prehranskimi vlakninami in antioksidanti. 100 g eksotičnega sadeža pa pokrije dnevne potrebe telesa po vitaminu C. V boju priti gripi in prehladu, za izgradnjo imunskega sistema in za uspešno hujšanje, naj se svež liči čim pogosteje znajde na vašem jedilniku.

prejšnji članek
Mami in jaz – enako oblečeni!
Moda&Lepota
Mami in jaz – enako oblečeni!
naslednji članek
Katere parfume so nosile na poroki?
Svet slavnih
Katere parfume so nosile na poroki?

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.