foto: Dreamstime
Preprosto opravilo pri pripravi jedi, na primer golaža, postane prava muka. Na srečo poznamo nekaj zvijač, ki lahko vsaj deloma odpravijo tudi ta problem.
Zakaj nas čebula spravi v jok?
Ko čebulo prerežemo, se njene celice razbijejo. Tvori se sulfenična kislina, ki razpade v plin, in ko doseže oko, reagira z vodo v očesu in tvori razredčeno raztopino žveplene kisline. Ta draži živčne končiče v očesu in spodbudi solzne žleze, da začno izločati solze.
Predlogi:
Še nekaj nasvetov za uspešno in manj »mokro« sekljanje čebule:
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.